Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Dette er bare tragisk. Jeg må henvise deg til politiet»

Melding til Dagbladet fra eieren av Behandlingssenteret Små Enheter, hvor en kvinne er funnet drept.

DRAP I ASKER: Kvinne drept på institusjonen Behandlingssenteret Små Enheter i Asker. Tenåringsjente siktet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
DRAP I ASKER: Kvinne drept på institusjonen Behandlingssenteret Små Enheter i Asker. Tenåringsjente siktet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var på den private institusjonen Behandlingssenteret Små Enheters avdeling i Vollen i Asker at en kvinne i natt ble funnet hardt skadet, og ved politiets ankomst ble konstatert død.

Knut O. Nordby er daglig leder av institusjonen, som han eier sammen med Dag Skådinn, og som har avdelinger i Oslo, Asker, Hobøl, Moss, Vestby og Oppegård. I en tekstmelding til Dagbladet nå i formiddag skriver han dette:

«Dette er bare tragisk. Jeg må henvise deg til politiet. Vi har mer enn nok med å ta vare på våre klienter og medarbeidere.»

56,6 mill. i inntekter Ifølge egenomtalen har Behandlingssenteret Små Enheter «spesiell kompetanse innen området dobbeltklienter, her definert som klienter med behov for tjenester innenfor barnevernsloven samt behov for hjelp til sin tilleggsproblematikk der psykiske lidelser er fremtredende og står i veien for god utvikling. Institusjonen er spesielt rettet inn mot ungdommer som har flere plasseringer bak seg og som har vansker med å fungere i grupper».

Den private virksomheten har gjennom årene kastet godt av seg. Regnskapet for i fjor viser inntekter på 56,6 millioner kroner og et årsresultat på 6,9 millioner kroner etter skatt.

Psykiatrisk oppfølging På hjemmesida heter det at behandlingen som tilbys er «systematisk miljøterapi, hvor de mest virksomme elementene er relasjonsbehandling, mentaliserende holdning og handling, samt målstyringsarbeid».

Ifølge en stillingsbeskrivelse fra 2012 tilrettelegger institusjonen «individuelle tilbud for unge med behov for heldøgns-, omsorgs-, og psykiatrisk oppfølging i små boenheter», og oppgir at klientene får oppfølging av spesialist i psykiatri.

Beboerne er ifølge denne beskrivelsen av begge kjønn og av ulike etnisk bakgrunn, i alderen 12 til 20 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media