LETER ETTER SPOR: Agder-politiets kriminalteknikere fra Kristiansand ankom åstedet i formiddag og gikk straks i gang med å sikre bevis etter drapet. Foto: Erik Thime/Avisen Agder
LETER ETTER SPOR: Agder-politiets kriminalteknikere fra Kristiansand ankom åstedet i formiddag og gikk straks i gang med å sikre bevis etter drapet. Foto: Erik Thime/Avisen AgderVis mer

- Dette er bare trist

Mann (64) drept ved kommunal bolig i Flekkefjord, kvinnelig nabo (55) siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLEKKEFJORD/OSLO (Dagbladet): - Dette er bare trist. Det er trist for dem som er rammet. Det er trist for alle, sier rådmann Tone Marie Nybø Solheim i Flekkefjord kommune til Dagbladet.

Ansatt slo alarm En 55-årig kvinne er siktet etter at en 64-årig mann i morges ble funnet drept i det kommunale bofellesskapet han bodde i. Det var en kommuneansatt som fant mannen i inngangspartiet på bygningen, og slo alarm i 07.30-tida.

En time seinere ble kvinnen, også hun beboer i huset, pågrepet. Hun er nå siktet for forsettlig drap, opplyste politiet på en pressekonferanse i ettermiddag, ifølge Avisen Agder.

- Omstendigheter på åstedet, funn og forklaringer gjør at vi har skjellig grunn til å mistenke kvinnen for å ha drept mannen, sa politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt på pressekonferansen.

Etter det Dagbladet forstår, skal det ha vært hørt bråk i huset i 05.30-tida, og et par timer seinere ble altså 64-åringen funnet død med skader like innenfor inngangsdøra.

I 14-tida ble den døde fraktet bort fra huset, ifølge Avisen Agder.

Den siktede kvinnen er kjent for politiet fra før, men er ikke tidligere straffedømt. Nå skal hun gjennomgå en psykiatrisk undersøkelse for å få klarlagt om hun er strafferettslig tilregnelig.

Kriseteam Huset der den drepte og siktede var naboer, har seks mindre leiligheter med felles oppholdsrom og kjøkken, og er bemannet av kommunalt ansatte på dagtid - både på hverdager og i helger. Det ytes primært psykiske helsetjenester til beboerne, opplyser kommuneledelsen.

- Vi har nå etablert et psykososialt kriseteam som skal ivareta både beboeres og ansattes behov. Ut over dette avventer vi den videre etterforskningen, sier rådmann Solheim til Dagbladet.

- Hun sier også at de vil gjennomgå kommunens rutiner og opplegg knyttet til boligene i forbindelse med dødsfallet.

- Har det vært situasjoner i forkant som har gitt grunn til bekymring for at noe slikt som dette kunne skje?

- Nå avventer vi politiets etterforskning, så oppsummerer vi etter det, sier rådmannen.

- Ikke belastet Bernhard Nilsen, som er kommunalsjef for helse og velferd, sier at huset med omsorgsboligene ikke utgjør noe belastet miljø i Flekkefjord.

- Har bofellesskapet vært organisert slik at det er trygt for beboerne å bo der?

- Det mener vi. Men det følger naturlig av en så alvorlig hendelse som dette, at vi nå må gå gjennom kommunens rutiner og opplegget knyttet til boligen, sier Nilsen.

- Har det vært rettet kritikk mot måten kommunen har organisert bofellesskapet på?

- Nei, det har vi ikke registrert, sier kommunalsjefen.

PREGET: Flekkefjords rådmann Tone Marie Nybø Solheim og kommunalsjef for helse og velferd, Bernhard Nilsen, har gjennomført krisetiltak etter drapet. Foto: Tomas Alf Larsen
PREGET: Flekkefjords rådmann Tone Marie Nybø Solheim og kommunalsjef for helse og velferd, Bernhard Nilsen, har gjennomført krisetiltak etter drapet. Foto: Tomas Alf Larsen Vis mer