«Dette er barnekreft»

Tobarnsmor Kaitlin Burge delte bilde av barna, og ønsker åpenhet om hvordan sykdommen rammer hele familien.

BARNEKREFT: I et innlegg på Facebook deler en mor et bilde av sønnen og storesøster Aubrey (5), som står ved hans side mens han lener seg over toalettet. Video: CNN Vis mer

«Lek avbrutt av oppkast. Våkne opp for å kaste opp. Stå ved din brors side og stryke ham på ryggen når han blir kvalm. Dette er barnekreft.»

Slik beskriver trebarnsmor Kaitlin Burge sykdommen som har preget familien siden sønnen Beckett (4) ble diagnostisert med akutt leukemi for et drøyt år siden.

I et innlegg på Facebook deler hun et bilde av sønnen og storesøster Aubrey (5), som står ved hans side mens han lener seg over toalettet.

Hun sier til CNN at bildet ble tatt i januar, og viser en typisk dag i sin sønns liv, underveis i den intensive cellegiftbehandlingen.

- Familien er splittet

- En av tingene de ikke forteller deg om barnekreft er at det rammer hele familien. Du hører alltid om den økonomiske og medisinske kampen, men hvor ofte hører du om kampen familier med flere barn står overfor, spør Burge i innlegget.

Hun forklarer hvordan dattera har vært vitne til hvordan lillebroren har blitt hastet til sykehuset i ambulanse, og ligget hjelpeløs mens legene proppet han full av medisiner, uten at hun har forstått alt som har skjedd.

- Alt hun visste var at noe var galt med broren, hennes beste venn, sier trebarnsmora til CNN.

Etter at Beckett ble utskrevet fra sykehuset for en drøy måned siden, har storesøstera sett ham kjempe for å komme tilbake til seg selv. Den energiske og utadvendte lillebroren hun kjente, var plutselig blitt en stille, syk og sliten gutt som ikke orket å leke mer.

Det har vært vanskelig for søstera å forstå hvorfor ikke ting har vært som før. Hvorfor de ikke kan dra til trampolineparken. Hvorfor hun må dra på skolen, mens han slipper. Hvorfor han får behandling, men ikke henne. Men hun har stått ved brorens siden, både på sykehuset og hjemme, forteller Burge.

- Familien vår har blitt splittet. Vi er slitne. Forholdene våre er virkelig satt på prøve. Du mister venner, og får ikke lenger gå ut og leve livet slik du pleide, sier Burge til CNN, og erkjenner at sykdommen har gått ut over oppfølgingen av Aubrey og hennes snart to år gamle datter.

- Søsknene blir glemt

- Søsknene blir glemt store deler av tida. De ofrer mye som folk ikke forstår, sier Burge.

Beckett skal etter planen fullføre kreftbehandlingen i august 2021. Det føles som en evighet for familien. Behandlingen er også svært kostbar for familien, som er bosatt i Texas i USA. En venn har derfor satt opp en innsamlingsaksjon for å dekke de deler av de medisinske kostnadene.

Onsdag ettermiddag har 1400 givere donert nesten 67 000 dollar, eller rett under 600 000 kroner.

Da sønnen fikk diagnosen, følte foreldrene seg veldig alene. Men etter at Burge publiserte innlegget har mange foreldre i tilsvarende situasjoner tatt kontakt, og et helt nettverk hun ikke visste eksisterte, åpenbarte seg.

ENGASJERER: For å markere Den internasjonale barnekreftdagen har Barnekreftforeningen laget en kampanjevideo som på kort tid har gått viral. Etter bare 12 timer ute ble den sett av 100 000. Video: Uplight Productions Vis mer

Innlegget, som ble publisert for litt over ei uke siden, er nå likt, delt og kommentert nesten 107 000 ganger.

- Jeg tror at det å finne det positive i det verste som finnes, er en fin innstilling til livet, avslutter mora.