- Dette er barns lek som førte til tragedie

Gutten løp opp og ned rulletrappa før han falt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rett før stengetid klokka fire falt en 12 år gammel gutt fra tredje etasje og ned i kjelleren i kjøpesenteret Sentrumsgården i Lyngdal lørdag.

Han fikk alvorlige hode- og bruddskader, og søndag morgen meldte Stavanger universitetssjukehus at gutten hadde dødd.

Ifølge Farsunds Avis skal gutten og en kamerat ha løpt opp og ned rulletrappene mot strømmen. I andre etasje skal gutten ha satt seg på rekkverket like ved en rulletrapp. Han misten balansen, og falt helt ned til kjelleren, melder avisa. 

- På dette tidspunktet var det en del folk i senteret. Det var et par gutter som lekte i området ved rulletrappa, og av en eller annen grunn klatret den ene gutten opp på rekkverket. Like etterpå falt han ned, sier Steinar Mydland, politiførstbetjent i Lyngdal, til Dagbladet.no. 

- Han falt fra tredje etasje. Han var innom rekkverket i andre etasje, før han havnet i kjelleren, sier Mydland.

Gutten falt 7,5 meter.

Etter fallet ble han kjørt til Stavanger universitetssjukehus, men døde altså av skadene.

- Dette er barns lek som førte til tragedie. Det er ingen ting som tyder på at noen andre var involvert eller at det var noe som ikke var forsvarlig med rekkverket. Dette er en tragisk ulykke, sier politiførstebetjenten.

OMKOM: Gutten skal ha satt seg på rekkverket like ved rulletrappen i tredje etasje. Her har han mistet balansen og falt ned til kjelleren. FOTO: Torrey Enoksen/Farsunds Avis
OMKOM: Gutten skal ha satt seg på rekkverket like ved rulletrappen i tredje etasje. Her har han mistet balansen og falt ned til kjelleren. FOTO: Torrey Enoksen/Farsunds Avis Vis mer
- Dette er barns lek som førte til tragedie
FRA TREDJE ETASJE: Fallet er målt til 7,5 meter.