- Dette er begynnelsen på slutten

Situasjonen i Jerusalem har tatt en ny vending etter dagens terrorangrep.

FOR SENT: Ali Siam er en palestiner fra Øst-Jerusalem. Han tror ikke det er noen vei tilbake. Foto: Silje Rønning Kampesæter
FOR SENT: Ali Siam er en palestiner fra Øst-Jerusalem. Han tror ikke det er noen vei tilbake. Foto: Silje Rønning Kampesæter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JERUSALEM (Dabladet): - Situasjonen nå er som å vandre i jungelen. Vi vet ikke hva som kommer lenger, sier 33 år gamle Ali Siam, etter dagens terrorangrep, som kostet fire personer livet.  

Han er født og oppvokst i Jerusalem. En hellig by for islam, kristendommen og jødedommen.  Byen er et av hovedpunktene i den årelange konflikten mellom Israel og Palestina. Dette er byen de begge vil ha som sitt hovedsete.

Får konsekvenser Siam er bekymret for hvordan forholdet mellom menneskene på bakken har endret seg. Forholdet ellom menneskene er ikke lenger politisk, men religiøst. Han jobber som taxisjåfør og deler bil med flere kolleger. De roper han inn, det hans tur til å ta turistene som nettopp kom. Han lurer på hvor de skal, og gir raskt fra seg turen til en kollega. 

- De skal til sentralstasjonen, og der er de ortodokse jødene nå og de er sinte, forteller han.

Han sier han er mer forsiktig nå. Siam mener situasjonen har nådd et punkt hvor den ikke kan snus. Likevel er han ikke så sikker på om det er starten på en intifada, i hvert fall ikke slik vi kjenner den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer