Dette er besøksadressen til selskapet Mistral. Nå er det blant selskapene som skal ha tappet Ukraina for 65 milliarder

De nye makthaverne hevder tidligere president Janukovitsj og hans administrasjon var en del av svindelen.

BESØKSADRESSEN: Dette er besøksadressen til selskapet Mistral. De er blant selskapene som har tappet Ukraina for milliarder av kroner. Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov/NTB Scanpix
BESØKSADRESSEN: Dette er besøksadressen til selskapet Mistral. De er blant selskapene som har tappet Ukraina for milliarder av kroner. Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ukrainske selskapet Mistral drev med rådgivning og forskning. På papiret. Til det forduftet samtidig som daværende president Viktor Janukovitsj ble jaget ut av Kiev.

Da ukrainsk politi besøkte selskapets besøksadresse var alt de fant et hull i bakken - og grunnmuren for et leilighetskompleks som etter planen skal være ferdig til neste år. På adressen var det ingen spor etter Mistral.

Skattesvindel De nye makthaverne i Ukraina mener selskapet i realiteten aldri eksisterte, skriver nyhetsbyrået AP. Selskapet skal være blant hundrevis av falske selskaper mistenkt for skattesvindel i enorm skala.

Selskapene skal i løpet av de siste tre åra ha tappet Ukraina for 130 milliarder hryvnja, som tilsvarer 65,6 milliarder kroner.

Makthaverne i Kiev mistenker at Janukovitsj og hans administrasjon var med på svindelen, og at dette er årsaken til at svindelen fikk foregå ustraffet.

- De brydde seg ikke om politiet eller sikkerhetstjenesten. Ingen sjekket. Det er derfor denne kreften spredte seg til hele landet, sier viseskatteminister Ihor Bilous til nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer