Presidentvalget i USA:

Dette er Bidens coronalag

Aldri før har smittetrykket vært høyere i USA. Disse ventes å lede den nyvalgte presidenten Joe Bidens kamp mot coronaviruset.

BIDENS CORONALAG: Mandag utnevner USAs nyvalgte president Joe Biden en rekke fagpersoner til en egen coronagruppe som skal rådgi ham når han inntar Det hvite hus. Allerede nå er det klart hvem som skal lede gruppa. Foto: AFP / NTB Scanpix
BIDENS CORONALAG: Mandag utnevner USAs nyvalgte president Joe Biden en rekke fagpersoner til en egen coronagruppe som skal rådgi ham når han inntar Det hvite hus. Allerede nå er det klart hvem som skal lede gruppa. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han erklærte seier, takket for tilliten og manet til solidaritet framfor splittelse. Deretter rettet USAs nyvalgte president Joe Biden raskt sin oppmerksomhet mot coronapandemien, som bare i USA har krevd nesten 250 000 menneskeliv.

I talen han holdt natt til søndag norsk tid, sin første tale som nyvalgt president, lovte han å sette sammen ei gruppe med eksperter som får til oppgave å rådgi ham i kampen mot viruset.

Mandag ventes Biden å utnevne lederne av denne gruppa, men allerede nå er det bortimot klart hvem USAs nyvalgte president kommer til å peke på.

Tre ledere

Bidens coronalag vil i alt bestå av tolv medlemmer, og skal ledes av i alt tre personer, ifølge New York Times.

Disse ventes å utnevnes til ledere:

  • Vivek Murthy, tidligere «surgeon general», lederen av USAs folkehelsekorps, under Barack Obama.
  • David Kessler, tidligere leder for FDA, et føderalt byrå som har i oppgave å overvåke og regulere blant annet mat og medisiner.
  • Marcella Nunez-Smith, professor i epidemiologi ved Yale universitet og folkehelseekspert.

Felles for dem alle er at de har stilt opp for Joe Biden da han arrangerte såkalte redegjørelser om coronapandemien under valgkampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer