Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er blodig alvor

Likestillingsminister er en stor skuffelse og en likestillingspuddel, mener feminister. Les Karita svar her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karita Bekkemellem og den rødgrønne regjeringens likestillingspolitikk får det glatte lag.

-  Karita Bekkemellem virker veldig lite gira på å drive med likestillingspolitikk, sier Fett-redaktør Kristin Førde.

Ustø i feminisme

I går stilte Dagbladets politiske redaktør, Marie Simonsen, følgende spørsmål i en kommentar: «Hva skal vi med Likestillingsdepartementet?» Simonsens mener barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem har så lite makt at hun i stedet fortjener å bli kalt «Bittelilleminister».

Dagbladet ba en forsker, en maktutreder og en feministredaktør svare på det samme spørsmålet.-  Med en likestillingsminister fra KrF hadde jeg ikke ventet noe annet, men Karita hadde vi visse forventninger til. Jeg tror mange feminister er enig med meg i det, sier Fett-redaktøren.

Særlig har den siste ukas debatt med forsker Runar Døving som en sentral aktør, fått Førde til å reagere på likestillingsministerens innsats.

-  Karita er ustø i sin feminisme når hun rykker ut med støtte til Runar Døving i en virkelighetsbeskrivelse, som det ikke krever så mye innsikt for å se er feil. Hun må skjerpe det feministiske blikket sitt. Å støtte alt noen gir merkelappen likestilling er dårlig feminisme. Da blir hun en likestillingspuddel, sier Førde.

Liten forskjell

FEMINISTPUDDEL?: -  Karita Bekkemellem virker veldig lite gira på å drive med likestillingspolitikk, sier Fett-redaktør Kristin Førde til Dagbladet. Foto: SVEINUNG UDDU  YSTAD
FEMINISTPUDDEL?: - Karita Bekkemellem virker veldig lite gira på å drive med likestillingspolitikk, sier Fett-redaktør Kristin Førde til Dagbladet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Hege Skjeie, kjent maktutreder og professor i statsvitenskap, savner også en kursendring fra de rødgrønne. -  Bondevik-regjeringen var ikke sterk på likestillingspolitikk. Den hadde vel nærmest bare en sak: kvotering til bedriftsstyrer. Man skulle kanskje tro at likestillingspolitikken ville komme sterkere tilbake med en rødgrønn regjering, men jeg er i tvil. Jeg tror vel heller at da barnehagene forsvant så ble det ikke mye igjen. Jeg vet ikke hvilke nye store likestillingsoppgaver departementet har fått, men hører gjerne mer om dem, sier hun.

Laber innsats

Anja Bredal, ekspert på tvangsekteskap og forsker ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning, mener Bekkemellem må ta tilbake kontrollen over politikken på tvangsekteskap. Nå ligger størsteparten av aktiviteten hos Arbeids- og integreringsdepartementet.

-  Karita må få mer makt. Hennes departement og hennes innsats må styrkes, sier hun.

image: - Dette er blodig alvor