- Dette er borgerkrig

Noman Mubashir (34) er redd for hvordan det har går med vennene hans i Swat-dalen.

BEKYMRET: - Jeg er nå bekymret for Pakistans eksistens. Mange mennesker jeg snakker med, frykter en revolusjon i landet. Hvis det kan skje i Iran, er det ingen grunn til at det ikke kan skje i Pakistan, sier Noman Mubashir til Dagbladet. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET
BEKYMRET: - Jeg er nå bekymret for Pakistans eksistens. Mange mennesker jeg snakker med, frykter en revolusjon i landet. Hvis det kan skje i Iran, er det ingen grunn til at det ikke kan skje i Pakistan, sier Noman Mubashir til Dagbladet. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det går ikke an å si at dette er noe annet enn en borgerkrig, sier NRK-kjendisen og norskpakistaneren Noman Mubashir (34) til Dagbladet.no. I 2005 lagde han en reisereportasje fra Swat-dalen, som en del av programmet «En Noman i Pakistan», som ble vist på statskanalen året etter. Får ikke kontakt - Jeg husker det som paradis på jord. Nå lurer jeg på hvordan det går med alle jeg intervjuet. Hvordan går det ham som drev skisenteret. Eller hun kjempehyggelige jenta som jobbet på hotellet, undres Mubashir, som den siste ukene ikke har lyktes i få kontakt med noen av dem han kjenner i området.

I dag ble det klart at Pakistan sender flere soldater inn i Swat-dalen. Dermed trapper myndighetene opp krigen mot Taliban. Titusenvis av innbyggere flykter nå fra Swat-dalen og Buner-distriktet. Flyktningtallet kommer i tillegg til de 500 000 internt fordrevne flyktningene i området. - Dette er veldig trist og vanskelig. Jeg er nå bekymret for Pakistans eksistens. Mange mennesker jeg snakker med, frykter nå en revolusjon i landet. Hvis det kan skje i Iran, er det ingen grunn til at det ikke kan skje i Pakistan, sier Mubashir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer