KLAGER: Anders Behring Breivik har klaget på en rekke sider ved soningsforholdene i fengselet. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
KLAGER: Anders Behring Breivik har klaget på en rekke sider ved soningsforholdene i fengselet. Foto: Tomm W. Christiansen/DagbladetVis mer

Dette er Breiviks klageliste

Terrordømte Anders Behring Breivik har klaget på at han har for gammel Playstation, at han ikke får omgås medfanger og at brevene hans stoppes. Jusprofessor Mads Andenæs sier det er bra at klagene vil bli behandlet i rettsvesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Tirsdag ble det, via Nettavisen, kjent at terrordømte Anders Behring Breivik truer med å innlede en sultestreik, blant annet i protest over hyppige kroppsvisitasjoner og endrede soningsforhold ved Skien fengsel.

En rekke klager

Klagen er den siste i en lang rekke fra Oslo-mannen som 22. juli 2011 drept 77 personer på Utøya og i Regjeringskvartalet i Oslo. De tidligere klagene har alle omhandlet ulike sider ved soningsforholdene:

• Første gang Breivik truet med sultestreik gjorde han det i et brev til nyhetsbyrået AFP i februar 2014. Da var Breivik opprørt blant annet fordi han hadde en Playstation 2, ikke Playstation 3. Videre klaget han over at han bare fikk spille «barnespill», som «Rayman Revolution», et spill som er beregnet for treåringer. Han ba også om å få kommunisere fritt med omverdenen, bedre tilgang på frisk luft, et mer meningsfylt aktivitetstilbud og at de omfattende kroppsvisitasjonene skal opphøre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn