-Dette er brutalt, vi må leite videre

Pårørende og venner nekter å gi opp letingen.

NEKTER Å GI OPP:  Karl Haarr (til venstre) nekter å gi opp letingen etter de to savnede eher sammen med Amasa Olsen som skal hjelpe dem i arbeidet. Foto: Per Lars Tonstad
NEKTER Å GI OPP: Karl Haarr (til venstre) nekter å gi opp letingen etter de to savnede eher sammen med Amasa Olsen som skal hjelpe dem i arbeidet. Foto: Per Lars TonstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KANGERLUSSUAQ/SØNDRE STRØMFJORD: Dramaet på Grønland får en ny omdreining om et par timer når norske leitemannskaper på eget ansvar drar ut i den barske arktiske natur. Politiet på Grønland sier stopp, det gir ingen mening lenger å leite etter de savnede.
Det nekter pårørende og venner å akseptere.
-Vi drar ut for å gjøre det vi er kommet hit for, leite etter våre kjære, sier Karl Haarr, far til den savnede Magnar Haarr. Han aksepterer at de lokale politimyndighetene mener alle steiner er snudd, men jærbuene nekter å gi opp håpet.

Engasjerer kjentmann Selv blir ikke Karl Haarr med inn i leiteområdet, men han er uendelig glad for at resten av følget vil gå flere runder.
-Det er brutalt, de skal søke med dregg i viker og over alt der det er mulig å komme til. De er forberedt på at de kan få et sjokk og en fryktelig opplevelse hvis de gjør funn. Men slik er det, sier en bestemt far til Dagbladet i morgentimene lokal tid.
Nordmennene vil engasjere fangstmannen Amasa Olsen, som under hele oppholdet på Grønland har vært en verdifull ressurs for pårørende og venner av de savnede.
-Det er han som har funnet det som er funnet så langt, han oppdaget både den omkomne, ryggsekkene og annet utstyr. Bedre mann kan vi ikke få med oss, sier Karl Haarr til Dagbladet.

Delte meninger I den sammensveisede norske gruppen er det nok røster som tar til orde for at det snart er på tide å innse at sjansene er mikroskopiske for å gjøre funn. Det gjorde et sterkt inntrykk både på Karl Haarr og de fem andre leitemannskapene å se Paradisdalen og elvemunningen med egne øyne i går ettermiddag og kveld.
-Dimensjonene er så enorme, kreftene så vanvittige. Alt er så mye mektigere enn vi kunne ane, sa de til Dagbladet i natt.
Noen vil også poengtere at det kan være farlig for utrente å ferdes i de tøffe omgivelsene. Elva er lumsk, strømmen sterk, skrentene bratte - alle vil for alt i verden unngå at det skjer en ny ulykke.

FORTSETTER:  Selv om politiet nå innstiller letingen, fortsetter de frivillige. Foto: Privat
FORTSETTER: Selv om politiet nå innstiller letingen, fortsetter de frivillige. Foto: Privat Vis mer