Statsbudsjettet legges fram:

Dette er budsjettlekkasjene

Økt satsing på kollektivtransport og bekjempelse av gjengkriminalitet i Oslo er blant det som ventes. Samtidig blir bilavgiftene holdt på stedet hvil - inntil videre.

BUDSJETTKLARE: Mandag legges statsbudsjettet fram av finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BUDSJETTKLARE: Mandag legges statsbudsjettet fram av finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag legges statsbudsjettet fram, men tradisjonen tro har det allerede lekket en rekke opplysninger om hva som kan forventes å komme. Fredag kom NTB med en større oversikt over hva som vil presenteres mandag.

Økt satsing på kollektivtransport og bekjempelse av gjengkriminalitet i Oslo er blant det som ventes. Samtidig blir bilavgiftene holdt på stedet hvil - inntil videre.

FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud gikk torsdag ut og utfordret sin egen finansminister, Siv Jensen. Han mener det er tid for et kraftig skattekutt.

- Tiden der vi kutter med ostehøvelen bør være over, og tiden vi starter å kutte med øks bør starte. Jeg har en klar forventning om at statsbudsjettet for 2019 inneholder skatte- og avgiftslettelser som virkelig monner for folk flest, ikke bare symbolske kutt, sa Svendsrud til Dagbladet.

Økt satsing på Sjøforsvaret

Sjøforsvaret er også blant dem som kan juble over økte bevilgninger. Nettavisen melder fredag at Sjøforsvaret blir bevilget 4,4 milliarder kroner i statsbudsjettet for 2019. Det er en økning på 295 millioner kroner sammenliknet med året før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer