Metoo og nye vitner:

Dette er Cosbys nye utfordringer

I fjor ble ikke jurymedlemmene enige. Nå er det klart for ny rettsvurdering.

TV-ONKEL: Hele USAs tv-onkel står tiltalt for overgrep og nye problemer har strømmet til siden forrige rettsvurdering. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TV-ONKEL: Hele USAs tv-onkel står tiltalt for overgrep og nye problemer har strømmet til siden forrige rettsvurdering. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mandag startet utvelgelsen av jurymedlemmer i den nye rettssaken mot komikeren Bill Cosby. Men mye har endret seg siden forrige gang han sto ved tiltalebenken.

For da The New York Times 5. oktober i fjor avslørte at filmmogulen Harvey Weinstein over tre tiår har inngått forlik med åtte kvinner, som et ledd i å få dem til å tie om overgrep, trakassering og voldtekt, begynte ballen å rulle.

Det hele resulterte i at personer verden rundt, som har mottatt uønsket seksuell oppmerksomhet, fortalte sine historier under emneknaggen #metoo.

Frykter metoo

Dermed forandret verden seg litt, noe som kan gjøre rettssaken mye vanskeligere for Bill Cosby. Forrige måned uttrykte i hvert fall Cosby-teamet sin frykt for at metoo-bevegelsen vil påvirke utfallet i saken.

Det samme gjorde også flere justiseksperter.

- Vi har hatt en eksplosiv oppmerksomhet om seksuelle overgrep siden sist rettssak, og det har forandret hele miljøet, sier jurykonsulent Richard Gabriel ifølge CBS News.

- Det er en stor utfordring for forsvarerne, samtidig som det også kan gi dem en åpning, sier han og peker på at noen også kan føle at menn i hans posisjon blir feilaktig anklaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer