- Dette er dagen for å minnes og for å markere

Jens Stoltenberg deltar i dag på flere arrangementer som markerer toårsdagen for angrepene 22. juli 2011.

TALER: Det ble i dag avholdt minnemarkering i regjeringskvartalet i Oslo, to år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Jens Stoltenberg talte til de oppmøtte. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TALER: Det ble i dag avholdt minnemarkering i regjeringskvartalet i Oslo, to år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Jens Stoltenberg talte til de oppmøtte. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg deltar i dag på flere arrangementer som markerer toårsdagen for angrepene på Utøya og regjeringskvartalet. Kl. 10 startet minnemarkeringen i regjeringskvartalet på Johan Nygaardsvolds plass.

Det ble lagt ned krans ved regjeringskvartalet og trompetist Arne Hiorth spilte «Mitt lille land» for de oppmøtte. Markeringen er nå over.

- Et ett hundre prosent sikkert land vil være stengt, sperret, lukket. Slik skal Norge aldri bli, sa Stoltenberg under sin tale.

- Norge fortsatt trygt Etter markeringen møtte Jens Stoltenberg pressen. Han påpekte blant annet at verdier er noe vi må slåss for hver eneste dag.

- Norge er fortsatt et trygt land, sa Stoltenberg. Han sa også at beredskapen er utrolig styrket etter 22. juli 2011.

Stoltenberg fikk mange spørsmål om beredskap fra pressen, og om høyere beredskap vil kunne gå utover åpenheten i samfunnet. Stoltenberg sa at trygghet er en forutsetning for åpenhet, og at vi må leve med en risiko.

To år etter terrorangrepet er det politisk strid om hvorvidt beredskapen er bedret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer