Dette er dagens brannheltinne på Ekeberg

Med bare undertøy under parkasen styrtet Monica (33) ut for å varsle sovende naboer om brann.

VARSLET OM BRANN:  Monica Videm sto opp en time tidligere enn hun pleier for å rekke et fly. Det kan naboene være glade for. Flyet rakk hun derimot ikke. Foto: Jo Straube
VARSLET OM BRANN: Monica Videm sto opp en time tidligere enn hun pleier for å rekke et fly. Det kan naboene være glade for. Flyet rakk hun derimot ikke. Foto: Jo StraubeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Monica Videm (33) måtte grytidlig opp i dag for å rekke et fly. Det kan naboene i Vestengveien på Ekeberg i Oslo være glade for.

- Da jeg kom ut av dusjen, hørte jeg en knitrende lyd utenfor. Det var så tidlig at ellers var det helt stille. Jeg forsto ikke først hva det var og kikket ut for å se. Der var det full fyr, forteller hun til Dagbladet.

En parkert bil hadde tatt fyr og brannen var i ferd med å spre seg til bolighuset ved siden av. Monica Videm nølte ikke.

 - Jeg hoppet opp i skoene og slang parkasen utenpå undertøyet. Så løp jeg ut, ringte på hos naboene som var nærmest brannen. Jeg stormet inn igjen, ringte brannvesenet og løp ut igjen for å prøve å vekke naboene, forteller hun.

Husket ikke nummeret I den stressede situasjonen husket hun ikke nummeret til brannvesenet (110 red. anm.), men det gjorde heldigvis sønnen på ni.

Med brannvesenet på øret, klarte hun til slutt å varsle naboene, slik at de kom seg ut.

- Jeg tenkte bare på å vekke folk, varsle og få dem ut, sier hun.

Innen alle var ute hadde flammene spredd seg til to av de tre husene, som er forbundet til hverandre via garasjene. Monica og naboene forsøkte å begrense brannen med brannslokningsapparat, men det var umulig. Først da brannvesenet kom fikk de kontroll på ilden. Minutter seinere ville begge husene trolig vært overtent.

Trolig var det en motorvarmer som var årsaken til at bilen tok fyr,  fikk de vite på stedet.

Våknet av skrik  - Vi våknet av at Monica skrek utenfor vinduet vårt. Hun hadde da ringt på flere ganger uten at vi våknet. Det var på ingen måte noen hyggelig start på dagen, men det var flaks at hun oppdaget det og at brannvesenet fikk slokket, sier en av naboene Gunnar A. Leganger til Dagbladet. 

I FLAMMER:  Dette synet møtte Monica Videm da hun våknet i dag. Foto: Privat
I FLAMMER: Dette synet møtte Monica Videm da hun våknet i dag. Foto: Privat Vis mer

En eldre kvinne måtte til sykehuset for en sjekk, men ellers kom alle fra brannen uten fysiske mén.

- Jeg var veldig glad for at det gikk så bra, det kunne fort gått verre. Det er kjedelig med skadene på huset, men det viktigste er at folk kom seg ut. At jeg var våken var rent tilfeldig, sier Monica Videm.

Men hvordan gikk det med flyet.

- Nei, flyet, det rakk jeg ikke, ler dagens brannheltinne.

Politiet fikk melding om brannen klokka 6.24.

VEKKET AV NABOEN:  Nabo Gunnar A. Leganger ble vekket av at Monica skrekt utenfor vinduet, men er glad for at hun våknet. Foto. Foto: Jo Straube
VEKKET AV NABOEN: Nabo Gunnar A. Leganger ble vekket av at Monica skrekt utenfor vinduet, men er glad for at hun våknet. Foto. Foto: Jo Straube Vis mer