Terrorangrep på Manhattan i New York

Dette er de åtte drepte i terrorangrepet i New York

Småbarnsmor, nyutdannet programvareingeniør, sykkelentusiast og menn på guttetur omkom i terrorangrepet på Manhattan.

DØDE: Her minnes de åtte omkomne i terrorangrepet på Manhattan i New York tirsdag. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Her minnes de åtte omkomne i terrorangrepet på Manhattan i New York tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i New York har offentliggjort navnet på de omkomne etter terrorangrepet på Manhattan tirsdag, melder CNN onsdag kveld.

De omkomne er:

  • Darren Drake (32) fra New Jersey
  • Nicholas Cleves (23) fra New York
  • Anne Laure Decadt (31) fra Belgia

Argentinske myndigheter har også identifisert ofre fra Argentina:

  • Hernán Diego Mendoza (47)
  • Alejandro Damián Pagnucco (47)
  • Hernán Ferruchi (47)
  • Diego Enrique Angelini (47)
  • Ariel Erlij (48)

Var på guttetur

De fem omkomne fra Argentina var på guttetur til New York. Det var ti menn i gruppa, fem av dem døde. Mennene ankom New York lørdag, og skulle feire at det var 30 år siden de ble ferdig med utdanningen sin.

En sjette argentiner skal være innlagt på St. Presbyterian Hospital på Manhattan og får behandling. Ifølge sykehuset er han utenfor livsfare.

Mennene var på sykkeltur på Manhattan da de ble kjørt ned av gjerningsmannens pickup.

Sykkelentusiast

Blant de omkomne er også Darren Drake (32) fra New Jersey. Ifølge faren hans, som har uttalt seg til media, jobbet han som prosjektleder i selskapet «Moodys Investors Service». Han syklet fra et møte til et annet da han ble truffet av terroristens pickup.

- Mens andre folk tok røyke- eller kaffepauser, pleide han å ta seg en sykkeltur i 15 til 20 minutter, sier faren, Jimmy Drake.

SKOLEBUSS: Den terrormistenkte 29-åringen kjørte inn i folkemengden langs en populær sykkelsti på Manhattan, før han kjørte inn i en skolebuss. Video: CNN / AP Vis mer

Faren forteller at sønnen var politisk aktiv og bodde hjemme. De hadde middag sammen hver dag og diskuterte ofte politikk.

- Noen er bare gode

Nicholas Cleves var den eneste fra New York som ble drept i angrepet. 23-åringen var programvareingeniør. En ansatt i en butikk nær hvor han bodde i byen fortalte NY post sin reporter at Cleves var en fantastisk, varm og vennlig person.

- Noen mennesker er bare gode, og han var det.

23-åringen hadde akkurat fullført en utdanning innen datavitenskap og fysikk i fjor, ifølge hans Facebook.

Småbarnsmor

Småbarnsmor Anne Laure Decadt (31) fra Belgia var også blant de omkomne. Decadt har to sønner, en på tre år og en på tre måneder, skriver blant annet Ny Daily News.

FORSØKER Å RØMME: Her prøver den antatte gjerningspersonen å stikke fra politiet. Like etterpå ble han pågrepet. Video: Xisan0107 / Snapchat Vis mer

- Dette dødsfallet her uutholdelig og utenkelig, sier ektemannen, Alexander Naessens i en uttalelse.

- Anne Laure var en fantastisk kone og en best fantastiske mammaen til våre to sønner.

31-åringen fra Belgia skal ha syklet sammen med moren og søstera, da pickupen plutselig kom bak dem. Moren og søsteren ble ikke skadd. De skal ha reist sammen til New York forrige helg, og skulle reise tilbake til Belgia på fredag.

Kjørte ned mennesker

Totalt ble 20 mennesker ble rammet av angrepet. Åtte personer er omkommet. Ni personer er fremdeles på sykehuset, fire av dem kritisk skadd, men stabile. Tre personer skal være skrevet ut av sykehuset.

Den antatte gjerningsmannen, Sayfullo Saipov (29), kjørte ned uskyldige syklister og fotgjengere på en gang- og sykkelvei på Manhattan, ikke langt unna World Trade Center.

Saipov ble skutt av en politimann som var like i nærheten på et annet oppdrag, like etter han hadde krasjet den hvite pickupen han hadde leid i New Jersey i en skolebuss.

Politiet opplyste i dag at den mistenkte gjerningsmannen har planlagt angrepet i flere uker. Han skal være fra Usbekistan, men skal ha blitt radikalisert etter at han kom til USA.

Grunnet håndskrevne notater på arabisk, funnet i pickupen, bekrefter politiet at dette var et IS-angrep.

Saken oppdateres

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer