Ekstremværet Aina:

Dette er de berørte flyene, toglinjene og de stengte veiovergangene

Problemene skaper ringvirkninger i hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB) På Sørlandsbanen er det forsinkelser og innstillinger mellom Nærbø og Klepp pga. en feil som hindrer oss å gi grønt lys, ifølge Det er forsinkelser og innstillinger på Ofotbanen på grunn av værforholdene i dag, skriver Bane Nord.

- På Nordlandsbanen er det forsinkelser mellom Rognan og Mosjøen. I tillegg er det forsinkelser mellom Trofors og Mosjøen pga. reinsdyr ved sporet.

Også flytrafikken rammes:

- Det været vi har, spesielt i nord, gjør at vi får kanselleringer i hele landet. Det handler om at vi ikke får flyene dit vi skal og ikke crew dit vi skal, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe til NTB.

Flyplassen i Bodø ble stengt torsdag kveld som følge av uvær, og flere passasjerer ble nødt til å overnatte i avgangshallen.

- Vi sliter

- Avinor skal gjøre en ny vurdering i Bodø fredag morgen. Det blåser mye og er glatt. De har prøvd å strø, men sanden blåser av med en gang, sier Brandvoll.

Dermed er det stans i all trafikk fra flyplassen inntil videre.

- Vi sliter også i Lofoten og Helgeland. Vi kommer ikke ned og ikke opp, sier hun.

Problemene merkes også på Tromsø lufthavn, hvor tolv avganger og åtte ankomster er innstilt fredag morgen.

På Vestlandet herjer ekstremværet Aina, men der er det foreløpig ikke full stopp.

Det er en del bygevær. Vi kommer ned noen steder, men må fly over noen steder, opplyser Brandvoll.

Vestlandet

På Vestlandet har ekstremværet Aina foreløpig ikkeført til full stopp i flytrafikken, skriver BT.

- Det er en del bygevær. Vi kommer ned noen steder, men må fly over noen steder, opplyser Brandvoll.

På Flesland i Bergen går det stort sett som normalt, opplyser lufthavndirektør Aslak Sverdrup til BT.

- Jeg vet bare om én kansellering, og at morgenflyet til København var to timer forsinket. Det er nå gått. Den forsinkelsen kan ikke tilskrives situasjonen i Nord-Norge, i hvert fall, sier Sverdrup.

Stavanger Aftenblad skrev i går kveld at et fraktfly fra Oslo måtte snu etter å ha forsøkt å lande på Sola lufthav. Fluet ble til slutt nødt til å sette kursen mot København, ifølge avisa.

Gjennom natta og tidlig fredag morgen har vindtstyrken tatt seg opp, forteller StormGeo-meteorolog Beate Tveita til TV 2.

Stengte veioverganger

- På kysten av Rogaland og Hordaland er det er observert vestlig full til sterk storm og kraftige vindkast på over 35 m/s.

Vindstyrke som betegnes som storm er kast på mellom 74,9 og 87,8 kilometer i timen. Det ventes også høye bølger inn mot kysten, anslått til 8 til 11 meters høyde.

Kanalen skriver videre at ekstremværet Aina gjør at E134 over Haukelifjell er stengt. Riksvei 9 over Hovden gjør uværet til at det er kolonnekjøring.

Riksvei 7 over Hardangervidda er også stengt for trafikk på grunn av det voldsomme været, og ved fylkesvei 50 ved Hol-Aurland er veien stengt, men det åpnes for kolonnekjøring fra klokken 08.00 fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer