Dette er de døde:
- En fryktelig tragedie

Totalt 18 personer omkom i helikopterstyrten i Ukraina onsdag. Blant annet landets innenriksminister og to av hans kolleger. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i sorg etter at nyheten ble kjent.

OMKOM: Innenriksminister Denys Monastyrskyj (42) var en av de 18 som så langt er bekreftet omkommet i helikopterstyrten. Foto: Sergej Supinskyj / AFP / NTB
OMKOM: Innenriksminister Denys Monastyrskyj (42) var en av de 18 som så langt er bekreftet omkommet i helikopterstyrten. Foto: Sergej Supinskyj / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denys Monastyrskyj (42), Ukrainas innenriksminister, ble drept i helikopterstyrten utenfor Kyiv i morges, melder Reuters, som siterer en ukrainsk politisjef.

Også viseinneriksminister Jevhenij Jenin (42) og statssekretær Jurij Lubkovytsj i innenriksdepartementet omkom i styrten. Det melder flere medier, blant annet The Guardian. Helikopteret var på vei til fronten i krigen mot Russland.

President i Ukraina, Volodymyr Zelenskyj, uttaler seg mandag formiddag om helikopterstyrten.

- I dag inntraff en fryktelig tragedie i Bovary i Kyiv-regionen, skriver Zelenskyj på Instagram.

- Denys, Jevhenij, Jurij og medarbeiderne i innenriksdepartementet er ekte patrioter av Ukraina. Må de hvile i fred. Må alle de som mistet livet hvile i fred, skriver Zelenskyj.

- Jeg kondolerer til alle familiene og vennene til ofrene! skriver presidenten.

Han skriver at han har beordret den ukrainske sikkerhetstjenesten, i samarbeid med det nasjonale politiet og andre etater til å finne ut årsaken til tragedien.

KONDOLERER: Volodymyr Zelenskyj kaller helikopterstyrten for en «fryktelig tragedie». Foto: APAImages/Shutterstock / NTB
KONDOLERER: Volodymyr Zelenskyj kaller helikopterstyrten for en «fryktelig tragedie». Foto: APAImages/Shutterstock / NTB Vis mer

- Dypeste medfølelse

Monastyrskyj var kandidat for Folkets Tjener - samme parti som Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj - under det ukrainske valget i 2019. Han ble da valgt til representant i parlamentet. I juli 2021 ble han innenriksminister etter at Arsen Borysovij Avakov gikk av.

Jevhenij Jenin har tidligere vært diplomat og var Ukrainas viseinnenriksminister fra 2021. Før det var han landets viseutenriksminister fra 2020 fram til 2021. Han har også tidligere vært leder av landets påtalemyndighet.

DØDE: Viseinneriksminister Jevhenij Jenin omkom i styrten. Foto: Skjermdump, Anton Gerasjenko / Telegram
DØDE: Viseinneriksminister Jevhenij Jenin omkom i styrten. Foto: Skjermdump, Anton Gerasjenko / Telegram Vis mer

Rådgiver i innenriksdepartementet, Anton Gerasjtsjenko, bekrefter dødsfallene på sin Telegram-kanal. Han omtaler alle om bord i helikopteret som «patrioter».

- Jeg sender min dypeste medfølelse til familie og venner av Denis, Jevhenij og alle de andre familiene til dem som ble drept i denne forferdelige katastrofen.

- Vi vil alltid huske dere.

STYRT: Et luftfartøy skal ha styrtet i Brovary, en østlig drabantby i Kyiv, Ukraina. Det melder flere medier. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Twitter Vis mer

18 omkomne

Totalt 18 personer er omkommet, ifølge politiet, blant dem tre barn, melder lokale medier. 29 er skadd, blant dem 15 barn. Politiet opplyser videre at ni av de omkomne var om bord i helikopteret.

Årsaken til styrten er ikke kjent. Det foreligger ikke opplysninger om et militært angrep på det aktuelle tidspunktet.

- Etterforskere forsøker å komme til bunns i årsaken til denne tragedien. Vi kommer snart til å finne ut av om dette var sabotasje, en teknisk feil, brudd på luftfartsregler, skriver Gerasjtsjenko.

OMKOM: Statssekretær Jurij Lubkovytsj i innenriksdepartementet omkom også i styrten. Foto: Skjermdump, Anton Gerasjenko / Telegram
OMKOM: Statssekretær Jurij Lubkovytsj i innenriksdepartementet omkom også i styrten. Foto: Skjermdump, Anton Gerasjenko / Telegram Vis mer
Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer