Dette er de døde etter skytingen i USA

14 personer ble drept. Motivet er fremdeles uklart.

UFATTELIG TRAGEDIE: 14 personer mistet livet i onsdagens skytetragedie i USA. Foto: Xinhua/Sipa USA
UFATTELIG TRAGEDIE: 14 personer mistet livet i onsdagens skytetragedie i USA. Foto: Xinhua/Sipa USAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld slapp rettsmedisineren i San Bernardino navnene på personene som mistet livet under skytetragedien i USA på onsdag.

- Denne skyeepisoden er en enorm personlig tragedie for ofrenes familie, venner og kolleger, i tillegg til dem som ankom åstedet først. Vi må være sterke og støtte alle som er berørt av dette meningsløse angrepet, sier sheriff John McMahon i pressemeldingen.

De omkomne er:

Shannon Johnson, 45, Los Angeles
Johnson jobbet blant annet med matsikkerhet. Han bodde i Koreatown og etterlater seg en samboer, ifølge LA Times.

Bennetta Bet-Badal, 46, Rialto
46-åringen jobbet som restaurantinspektør med fokus på renhold. Hun flyktet fra Iran som 18-åring, for å unnslippe islamsk ekstremisme og forfølgelse av de kristne. Hun etterlater seg ektemannen og tre barn, skriver CNN

Aurora Godoy, 26, San Jacinto
Godoy var det yngste offeret for den ufattelige skytetragedien. Hun startet i jobben i helsevesenet i januar. Hun etterlater seg ektemannen, som hun hadde vært sammen med siden 2003, og en sønn som fyller to i januar, skriver LA Times.

Isaac Amanios, 60, Fontana
Amanios jobbet, som mange av de andre ofrene, innen helsevesenet. Han etterlater seg en kone og tre voksne barn, skriver LA Times.

Larry Kaufman, 42, Rialto
Kaufman drev kafeen som ble rammet av skytetragedien. Daniel ble kjørt til jobb av kjæresten klokka sju på morgenen. Han hadde sist kontakt med typen da han sendte ham et bilde, rundt 20 minutter før skytingen startet.

Harry Bowman, 46, Upland
Bouwman etterlater seg to døtre.

Yvette Velasco, 27, Fontana
Velasco var ifølge en uttalelse fra familien «full av liv og elsket av alle som kjente henne».  

Hun hadde jobbet i helsevesenet siden 2014, skriver LA Times

Sierra Clayborn, 27, Moreno Valley
Clayborn var tidligere student ved University of California. Hun jobbet innen helsevesenet i Riverside.

Søsteren hennes har tatt til Faceboook for å uttrykke følelsene sine i tterkant av tragedien, ifølge New York Daily News.

- Jeg elsker deg mer enn du noen gang ante, skriver hun.

Robert Adams, 40, Yucaipa
Ifølge faren var han høyt elsket av alle. Han etterlater seg en datter på 20 måneder, skriver New York Daily News.

Nicholas Thalasinos, 52, Colton
52-åringen jobbet som miljøinspektør for San Bernardino County Environmental Health Department. Fra 1988 til 2002 jobbet han i New Jersey, ifølge WPVI.

Han etterlater seg to voksne barn.

Tin Nguyen, 31, Santa Ana
Vietnamesiskfødte Nguyen jobbet som matinspektør i San Bernardino County Environmental Health Department. Hun skulle ha giftet seg i 2017, skriver ABC 7.

Juan Espinoza, 50, Highland

50-åringen jobbet i helsevesenet. Han etterlater seg en sønn og en datter, skriver LA Times.

Damian Meins, 58, Riverside
Meins jobbet i Riverside County i 28 år, før han nylig vendte tilbake til helsevesenet etter å ha pensjonert seg i 2010.

Han arbeidet tidligere som gymlærer.

Michael Wetzel, 37, Lake Arrowhead

Wetzel etterlater seg fire biologiske barn og to bonusbarn. Det er satt i gang en innsamlingsaksjon for å hjelpe barna hans i fremtiden. Han jobbet som fotballtrener for barn i sjuårsalderen.

- Den verste dagen i mitt liv. Hjertet mitt er knust. Plutselig har hele vår verden forandret seg. Jeg må fortelle barna mine at pappa ikke er her lenger, skriver 37-åringens ekskone på Facebook, ifølge New York Daily News.

Uklart motiv Motivet bak massedrapet i California, der ekteparet Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik skjøt og drepte 14 mennesker, er fortsatt uklart.

De to ble skutt da politiet stoppet fluktbilen, opplyste politiet i går. Begge de avdøde var i besittelse av automatvåpen og pistoler.

En person ble sett løpende fra bilen. Denne personen er nå i politiets varetekt, men det er usikkert om vedkommende har vært involvert i dagens hendelser.

TV-bilder fra stedet der politiet stoppet fluktbilen, viser at den er skutt nærmest sønder og sammen, og på et tidspunkt kom bombeeksperter til stedet for å forsikre seg om at ikke var eksplosiver i bilen.

Politimesteren i San Bernardino fortalte tidligere at gjerningsmennene var bevæpnet til tennene med det amerikanerne kaller «long guns» - noe som tilsvarer rifler eller hagler.

- Julefest Skytinga fant sted inne i handicap-senteret The Inland Regional Center.

Senteret har rundt 600 ansatte, og behandler et vidt spekter av funksjonshemminger.

Åstedet er et stort kompleks som består av flere bygninger. Nyhetsbyrået AP siterer en ansatt ved senteret på at konferansehallen som ble åsted for skyteepisoden var utleid til en ekstern leietaker i dag.

TV-stasjonen KTLA har intervjuet en far som snakket med datteren sin som var til stede under skyteepisoden. Han sier at åstedet var en konferansesal som var utleid til en julefest.

- Det var en julefest for offentlig ansatte. Så kom det folk inn og begynte å skyte, sier mannen til KTLA.