GLEMT: Lise Meitner er en av mange kjente vitenskapsmenn. Sammen med Otto Hahn og Fritz Strassmann gjorde hun flere grunnleggende oppdagelser mens hun forsket på radioaktivitet. Mens Hahn og Strassmann mottok Nobelprisen i 1944, ble hun glemt. Foto: AP / NTB Scanpix
GLEMT: Lise Meitner er en av mange kjente vitenskapsmenn. Sammen med Otto Hahn og Fritz Strassmann gjorde hun flere grunnleggende oppdagelser mens hun forsket på radioaktivitet. Mens Hahn og Strassmann mottok Nobelprisen i 1944, ble hun glemt. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Dette er de glemte vitenskapsgeniene

Verken oppdageren av DNA-ets struktur, kjernefysisk fisjon eller naturlig seleksjon ble verdenskjente. Her er de glemte vitenskapsmennene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Albert Einstein, Isaac Newton og Stephen Hawking er alle store vitenskapsmenn som alltid vil stå med gullskrift i historiebøkene.

Deres bidrag til vitenskapen er både anerkjent og hyllet, men i skyggen av de store vitenskapsmennene finnes det utallige glemte genier. Personer som på hvert sitt vis har bidratt til vitenskapen uten å ha fått den anerkjennelsen de fortjener.

Et av de beste eksemplene er den britiske vitenskapskvinnen, Rosalind Franklin, hvis forskning var helt avgjørende for å forstå strukturene i DNA. Mens hun levde fikk hun likevel ikke anerkjennelsen hun fortjente.

Franklin var kjemiker og jobbet ved King's College London. Allerede i 1951 begynte hun, i likhet med forskere over hele verden, å forske på DNA for å finne den korrekte modellen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn