Dette er de mulige terrormålene

- Myndighetsinstitusjoner og alle steder det oppholder seg mange mennesker på en gang, sier terrorforsker Cato Hemmingby.

MULIG TERRORMÅL: Beredskap- og justisminister Anders Anundsen opplyste torsdag morgen at politiet har iverksatt flere tiltak for å møte en mulig trussel. Den internasjonale fotballturneringen Norway Cup arrangeres fra 27. juli til 2. august, og kan være et mulig terrormål. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MULIG TERRORMÅL: Beredskap- og justisminister Anders Anundsen opplyste torsdag morgen at politiet har iverksatt flere tiltak for å møte en mulig trussel. Den internasjonale fotballturneringen Norway Cup arrangeres fra 27. juli til 2. august, og kan være et mulig terrormål. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Informasjonen politiet har fått fra PST inneholder ikke trusler mot konkrete objekter eller personer.

Terrorforsker ved Politihøgskolen Cato Hemmingby sier til Dagbladet at eventuelle terrormål ofte skal ha en viss symbolsk betydning for terrorister.

- Dette kan være myndighetsinstitusjoner som departementet eller parlamenter, sier Hemmingby.

Han forteller også at militante islamister tidligere har vist en vilje til å gjennomføre massedødsangrep i offentlig rom, og viser til terroraksjonene som fant sted i Madrid og London.

Arrangementer - Alle type steder der det oppholder seg mange mennesker på en gang. Dette kan være togstasjoner, flyplasser og også arrangementer, sier Hemmingby.

Dagbladet får bekreftet at steder som blir vurdert som største mulige mål for et eventuelt terrorangrep er Norway Cup i Oslo og mot Hurtigruta.

Terrorforskeren sier at det blir vanskeligere for terrorister å slå til mot slike arrangementer da både politiet og befolkningen er blitt informert om trusselen.

- Det er vanskeligere å slå til mot arrangementer når politiet på forhånd vet om trusselen, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer