Dette er de nye tiltakene

Regjeringen varsler strengere kontrollregime ved grensen. Samtidig ber helseministeren folk droppe håndtrykket og gå tilbake til albuen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) holdt fredag formiddag pressekonferanse om coronasituasjonen i Norge.

I forkant av pressekonferansen har Helsedirektoratet sendt inn sine faglige råd til regjeringen. De anbefaler blant annet å inneføre råd om munnbind, og karantenekrav for husstandsmedlemmer.

Her er tiltakene som tas i bruk fra fredag 26. november:

Klarsignal for coronasertifikat

Forskriften om bruk av coronasertifikat innenlands er klar. Det betyr at kommunene som vil, kan ta det i bruk snart.

- Kommuner kan nå ta i bruk coronasertifikat for å gi lettelser til fullvaksinerte, de som har testet negativt eller har være syke med coronaviruset, sier Kjerkol.

Barn og ungdom under 16 år trenger ikke coronasertifikat.

Innreiseregistrering

- Fra neste fredag må alle som reiser inn til Norge registrere seg på entrynorway.no. Det gjelder også nordmenn. Det blir også mer testing på grensa, fortsetter Mehl.

Regjeringen viderefører også tilbudet om karantenehotell.

Forutsetningen for at kommuner kan begynne å bruke sertifikatet i kontroll, er at de har fattet vedtak om smitteverntiltak. Kommunene må gi gratis testing til dem som ikke er vaksinert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer