Dette er de russiske jagerflyene som får eksperten til å stusse

Slik beskriver en av Norges fremste militær-eksperter Syria-bombingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mange måneder har det vært kjent at Russland har drevet militær opprusting i Syria. I dag kom meldingen om at Russland har bombet deler av Homs-provinsen.

Russland selv sier at de har bombet åtte IS-mål, men det er ennå ikke bekreftet fra andre kilder enn russiske myndigheter og den syriske statskanalen. Foreløpige rapporter fra opprørsgrupper, syriske humanitære og det amerikanske embetsverket tyder tvert imot på at det ikke er IS-mål, men sivile og opprørere til Assad-regimet som er rammet av bombene.

Stormakt Med dagens angrep i Syria endres maktbalansen i Midtøsten plutselig helt, mener forsker Ståle Ulriksen ved Sjøkrigsskolen og Nupi.  - Russland har klart å gjøre seg til sentral aktør i Midtøsten og befestet stillingen som en stormakt i det multipolare verdensbildet. Putin har vært tydelig på hva han ønsker. Maktbalansen i området er fullstendig endret nå, sier han.  Han er en av Norges fremste militæreksperter, og sier han ikke ble direkte overrasket over bombeangrepene, som ble utført med bare en times forvarsel mandag. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer