Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus:

Dette er de skjerpede tiltakene

Regjeringen viderefører alle tiltak mot spredning av coronaviruset til over påske. I tillegg fraråder de folkeansamlinger med mer enn fem personer utendørs.

FORTSETTER: Regjeringen besluttet tirsdag at de inngripende tiltakene skal fortsetet til over påsken. Video: NTB Scanpix / Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tirsdag ettermiddag kunngjorde statsminister Erna Solberg at regjeringen viderefører alle tiltakene mot spredning av coronaviruset. Tiltakene vil vare fram til over påske.

Under pressekonferansen advarte Solberg mot konsekvensene av et scenario hvor helsevesenet blir overbelastet.

- Hvis viruset sprer seg så raskt at kapasiteten i helsetjenesten blir sprengt, får det mange og alvorlige konsekvenser, sa hun og tilføyet:

- Da klarer vi ikke å redde selv mange unge som er smittet, og som vi kan redde i dag.

Det betyr at befolkningen også de neste tre ukene må forholde seg til tiltak som karantene- og isolasjonsbestemmelsene, hytteforbudet og stengte skoler og barnehager.

Fraråder samlinger

I tillegg skjerper regjeringen noen tiltak. Blant annet fraråder fraråder de folkeansamlinger på mer enn fem personer utendørs.

«Ute i det offentlige rom, bør folk ha minst en meters avstand til andre mennesker. Når man er ute, bør man ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe – med unntak av dem som er i familie eller i samme husstand», heter det i regjeringens redegjørelse av tiltakene.

«Innendørs bør folk ha minst to meters avstand til hverandre, men det gjelder ikke de som er i familie eller i samme husstand», heter det videre.

AVLASTNING: Coronaviruset fortsetter å herje i Norge, og dette av sju nye feberpoliklinikker i Oslo. Disse skal avlaste legekontor og legevakt i kommunen. Video / Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

På nåværende tidspunkt er over 2600 personer bekreftet smittet med coronaviruset, mens det er registrert 12 coronarelaterte dødsfall. Over 200 personer er innlagt på sykehus.

- Dette er en uvirkelig tid. Jeg vet at den skaper frykt, den skaper uro. Men den får også frem det fineste i oss: Vår evne til å ta vare på hverandre. Vår kreativitet. Vår evne til å glede andre. La oss holde fast ved det, også i dagene og ukene som kommer, avsluttet Solberg.

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no STILLFOTO: NTB Scanpix. VIDEO: Endre Vellene. Vis mer

Madrid-tilstander

Tirsdag registrerte Spania over 500 coronarelaterte dødsfall det siste døgnet. Nå går helseminister Bent Høie ut og advarer mot Madrid-tilstander.

- Vi ser at sykehuskorridorer i Madrid fylles opp av syke mennesker. Det er dette vi må unngå den norske helsetjenesten. Det er derfor vi må holde fast ved tiltakene våre, sier han.

Samtidig forklarte han hvorfor regjeringen velger å skjerpe noen av tiltakene.

- Alt vi gjør nå er for at folk skal få god behandling hvis de blir alvorlig syke.

Hele Norges coronakart