Coronavirus:

Dette er de skjerpede tiltakene

Regjeringen viderefører alle tiltak mot spredning av coronaviruset til over påske. I tillegg fraråder de folkeansamlinger med mer enn fem personer utendørs.

FORTSETTER: Regjeringen besluttet tirsdag at de inngripende tiltakene skal fortsetet til over påsken. Video: NTB Scanpix / Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag kunngjorde statsminister Erna Solberg at regjeringen viderefører alle tiltakene mot spredning av coronaviruset. Tiltakene vil vare fram til over påske.

Under pressekonferansen advarte Solberg mot konsekvensene av et scenario hvor helsevesenet blir overbelastet.

- Hvis viruset sprer seg så raskt at kapasiteten i helsetjenesten blir sprengt, får det mange og alvorlige konsekvenser, sa hun og tilføyet:

- Da klarer vi ikke å redde selv mange unge som er smittet, og som vi kan redde i dag.

Det betyr at befolkningen også de neste tre ukene må forholde seg til tiltak som karantene- og isolasjonsbestemmelsene, hytteforbudet og stengte skoler og barnehager.

Fraråder samlinger

I tillegg skjerper regjeringen noen tiltak. Blant annet fraråder fraråder de folkeansamlinger på mer enn fem personer utendørs.

«Ute i det offentlige rom, bør folk ha minst en meters avstand til andre mennesker. Når man er ute, bør man ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe – med unntak av dem som er i familie eller i samme husstand», heter det i regjeringens redegjørelse av tiltakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer