Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anne-Elisabeth Hagen forsvunnet

Dette er de ubesvarte spørsmålene

75 døgn er gått, og politiet har fått inn over 500 tips. Anne-Elisabeth Hagens forsvinning er fortsatt et mysterium.

POLITIET TILBAKE: Søndag formiddag satt politiet igjen opp den mobile posten like ved Tom og Anne-Elisabeth Hagens bolig. De håper på nye tips for å få et gjennombrudd i saken. Foto: Bjørn Langsem
POLITIET TILBAKE: Søndag formiddag satt politiet igjen opp den mobile posten like ved Tom og Anne-Elisabeth Hagens bolig. De håper på nye tips for å få et gjennombrudd i saken. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag var politiet igjen på plass med en mobil post i Sloraveien på Lørenskog, der Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober i fjor.

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen, som er gift med milliardær Tom Hagen, har vært savnet siden 31. oktober i fjor. "Foto: Politiet
SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen, som er gift med milliardær Tom Hagen, har vært savnet siden 31. oktober i fjor. "Foto: Politiet Vis mer

De håper tips fra folk i området kan bidra til å oppklare den antatte kidnappingen av kona til milliardær Tom Hagen.

Foreløpig har de over 500 tipsene politiet har fått inn ikke gitt svar på hvor Anne-Elisabeth Hagen befinner seg eller hvordan hun har det.

Familien og politiet håpet at offentliggjøringen av saken på onsdag i forrige uke skulle føre til at de fikk et livstegn fra Hagen eller personene som kan ha kidnappet henne. Kidnapperne skal ha fremmet et krav på 85 millioner kroner i kryptovalutaen Monero, men det har ikke vært noen kommunikasjon siden før offentliggjøringen.

Den manglende informasjonen gjør at politiet at offentligheten sitter igjen med en rekke ubesvarte spørsmål om hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen:

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer
 • Hvor er hun?
  Politiet har foreløpig ingen indikasjon på hvor hun kan være. Mot slutten av forrige uke, kom det inn tips om mulige skjulesteder, men disse har ikke ført til ytterligere funn foreløpig. Politiet er åpne om at hun både kan befinne seg i Norge og i utlandet.

 • Hvor leter politiet?
  Det har blitt drevet omfattende søk, blant annet i nabolaget på Lørenskog. Søkene der har trolig først og fremst dreid seg om sporsikring, som også er blitt drevet inne i Hagen-parets hus. Politiet har også uttalt at det er aktuelt å søke i Langvannet, som ligger like utenfor husveggen. Etter det Dagbladet kjenner til, skal politiet også ha holdt oppsyn på Kvitfjell, der Hagen-paret eier en rekke hytter. Utover dette er det også kjent at Interpol og Europol har hatt spesifikke oppgaver i etterforskningen.

 • Hvem er luemannen og telefonmannen?
  Politiet har sluppet overvåkningsbilder fra utenfor arbeidsplassen til Tom Hagen omkring fire kilometer unna huset fra morgenen 31. oktober, dagen de mener Hagen ble bortført. De ti videoklippene viser en eller to personer som går forbi bygget, den ene 07.36 og den andre 08.00. Først en som tilsynelatende går med lue og deretter en som tilsynelatende holder en telefon til øret. Det er usikkert om dette er to forskjellige personer eller ikke, men politiet frykter at det kan være snakk om personer som var involvert i bortføringen og drev spaning av Hagen-familien. I helga meldte en person som skal ha syklet forbi stedet i det samme tidsrommet til politiet. Han har blitt avhørt.

 • Hvem har bortført Anne-Elisabeth?
  Politiet mener de mulige kidnapperne har et økonomisk motiv for å bortføre Hagen. Både politiet, eksperter og familiens bistandsadvokat mener at det framstår som profesjonelt utført dersom hun har blitt kidnappet.

 • Hva gjorde Anne-Elisabeth?
  Det er kommet veldig få uttalelser om Anne-Elisabeth Hagens bevegelser i dagene og timene før hun skal ha forsvunnet. Det er både kommet inn opplysninger om at hun skal ha gått tur med hunden dagen i forveien og hilst på naboer på Lørenskog. Ingen har fortalt om noe mistenkelig oppførsel fra Hagen før hun ble kidnappet. VG har skrevet at hun skal ha hatt telefonkontakt på dagen for kidnappingen, som skal ha skjedd på formiddagen eller ettermiddagen. Det er allerede kjent at hun var borte da Tom Hagen kom hjem seinere på dagen. Da skal han ha funnet flere lapper rundt omkring i huset der det var framsatt trusler på dårlig norsk om at noen ville dø om han gikk til politiet eller om mediene ble varslet.
 • Hva har politiet gjort i 70 dager?
  Det gikk altså 70 dager, fra 31. oktober til 9. januar, før politiet varslet offentligheten om forsvinningen. Politiet har mottatt kritikk fra flere for at de ikke kom ut med informasjonen tidligere. De har også erkjent at de kan ha gått glipp av viktige tips ved å vente så lenge. Politiet har heller ikke kunnet gjennomføre tradisjonelle etterforskningsskritt som rundspørring av alle i kretsen og nabolaget, og har laget flere dekkhistorier overfor folk som kjente kvinnen. Politiet har imidlertid gjort en grundig kartlegging av Anne-Elisabeths nærmeste krets og familie og forsøkt å finne noen som kan ha hatt motiv for å kidnappe henne. Politiet opplevde at etterforskningen sto i stampe da de gikk ut med informasjon denne uka.

Det er ikke planer om noen ny pressekonferanse i saken mandag, men politiet tar jevnlige vurderinger på dette.Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!