Dette er delene Havarikommisjonen undersøker: - Tida arbeider ikke for oss

Mangler fortsatt viktige deler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Havarikommisjonen har i dag holdt en pressekonferanse med siste nytt om helikopterulykken.

De ser nå på helikopterdelene for å finne svar på hvorfor helikopteret styrtet, men mangler fortsatt viktige deler.

- Det er et veldig komplisert arbeid og et veldig langt stykke arbeid som ligger foran oss, sier Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen.

De har hentet opp tannhjul som tilhører girboksen, et funnet på land og et annet hentet opp fra havet. Det som ble funnet i havet, har allerede begynt å ruste.

- Tida arbeider ikke for oss, det korroderer, påpekte Havarikommisjonen. Ettersom rotoren forlot helikopterkroppen før helikopteret styrtet, er Havarikommisjonen spesielt opptatt av å finne og undersøke alle delene i girboks-området. Der kommer tannhjulene inn. Hovedgirboksen er feste for hovedrotoren, og er også komponenten som knytter helikopterets motor til rotoren.

Havarikommisjonen sier de vil finne så mange deler på havets bunn som mulig, men at det spesielt er girboks-området som er viktig. Øverst i saken kan du se bilder av noen av de kritiske delene som Havarikommisjonen i dag viste fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer