Dette er demokratenes nye yndlingsfiende

Rush har tatt over for Bush.

POPULÆR HOGGESTABBE: Rush Limbaugh, her i samtale med Donald H. Rumsfeld. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite/Scanpix
POPULÆR HOGGESTABBE: Rush Limbaugh, her i samtale med Donald H. Rumsfeld. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Demokratene mistet George W. Bush som yndlingsfiende da han vandret ut av Det hvite hus og hjem til Texas og historiebøkene.Nå har de funnet en ny mann å peke på hver gang de vil stille republikanerne i et dårlig lys: Den svært konservative og kontroversielle radioprateren Rush Limbaugh, som hver dag har anslagsvis 20 millioner lyttere.

Demokratene har hakket så mye på Limbaugh de siste ukene at han i dag gikk ut og oppfordret Barack Obama til å stille opp i studioet hans.- La oss ha en intelligent, åpen diskusjon om for eksempel helseomsorgen og skattenivået, sa han på lufta.

- Kom hit og prøv å slå meg i mitt eget spill, så kan du bli kvitt meg en gang for alle og får vist det amerikanske folk at jeg tar feil, sa han. Trøbbel for partietLimbaugh, som er en mann som mener staten og skattene bør være så små som mulig og at det eneste som egentlig betyr noe er at hver enkelt har mest mulig frihet, gikk fire dager før Obama overtok som president ut og sa at han håpet den nye presidenten mislyktes.

Det ble han kritisert for av både demokrater og republikanere.De siste dagene har kritikken blitt hardere, og i helga sa Obamas stabsjef Rahm Emanuel at han betraktet Limbaugh som den intellektuelle lederen av det republikanske parti, i forbindelse med at radioprateren talte på Conservative Political Action Convention.Michael Steele, som faktisk leder republikanerne formelt sett, svarte at Limbaugh på ingen måte leder partiet og at han er en underholder som kan være «stygg». Etterpå unnskyldte han seg. Steele ser i det hele tatt ut til å ha fått en alvorlig politisk skramme på grunn av måten han hånderte saken på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer