<strong>UTE AV KONTROLL:</strong> To skogshelikoptre, frivillige og 35 personer fra brannvesenet jobber på spreng for å slukke flammene i Vårlivarden i Sandnes. I en pressemelding skriver brannvesenet i Sør-Rogaland nå at brannen blusset opp igjen i dag morges.  Foto: Hans Martin Fondevik Forland
UTE AV KONTROLL: To skogshelikoptre, frivillige og 35 personer fra brannvesenet jobber på spreng for å slukke flammene i Vårlivarden i Sandnes. I en pressemelding skriver brannvesenet i Sør-Rogaland nå at brannen blusset opp igjen i dag morges. Foto: Hans Martin Fondevik Forland Vis mer

Dette er den 85. gress- og lyngbrannen så langt i år

Storbrannen i Sandnes sprer seg fortsatt, opplyser brannvesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ekstremt tørt i hele Sør-Rogaland, advarer Sør-Rogaland brannvesen i en pressemelding.

Det har de smertelig fått erfare. Siden søndag klokka 17.30 har det brent kontinuerlig over et stort område ved Vårlivarden i Sandnes kommune. Brannen er ute av kontroll og slokkearbeidet er svært vanskelig og krevende.

Blusset opp igjen Både brannmannskaper, frivillige og flere helikoptre har vært satt inn i slokningsarbeidet - så langt uten hell.

Da Dagbladet snakket med brannvesenet i dag morges, hadde brannen økt i omfang.

- Brannen har spredd seg litt i løpet av natta, og er økende. Det brenner nå på et område på halvannen til to kvadratkilometer, sier fagleder ved Sør-Rogaland brannvesen, Ståle Fjellberg.

I pressemeldinga som ble sendt ut rett etter klokka 10.00 skriver informasjonskonsulent i brannvesenet i Sør-Rogaland, Gry Solem at  brannen har blusset opp igjen.

- Det kommer stadig inn nye meldinger om at brannen har tatt seg opp på nye steder, opplyser hun. 

85 branner så langt i år Dette er den 85. gress- og lyngbrannen i Sør-Rogaland så langt i år, opplyser brannvesenet.

51 av disse i har oppstått i Sør-Rogaland - henholdsvis i kommunene Sandnes, Stavanger, Randaberg, Sola, Rennesøy, Gjesdal, Kvitsøy, Time og Klepp.

I tillegg har det vært 34 gress- og lyngbranner i kommunene Egersund, Sokndal, Hå, Sirdal, Forsand, Lund, Strand, Bjerkreim og Hjelmeland.

To helikoptre Brannen i Vårlivarden startet trolig etter at en person mistet en sigarettglo på bakken i fjellveggen.

<strong>JOBBER PÅ SPRENG:</strong> Omlag 45 personer vil i løpet av dagen settes inn i slokningsarbeidet. Fagleder Fjellberg ved Sør-Rogaland brannvesen sier til Dagbladet at han har tro på at de vil greie å slokke flammene i løpet av dagen.  Foto: Hanne Carine Jensen
JOBBER PÅ SPRENG: Omlag 45 personer vil i løpet av dagen settes inn i slokningsarbeidet. Fagleder Fjellberg ved Sør-Rogaland brannvesen sier til Dagbladet at han har tro på at de vil greie å slokke flammene i løpet av dagen. Foto: Hanne Carine Jensen Vis mer

Hanne Carine Jensen fotograferte flammer som ulmet og raskt spredte seg nettopp her, søndag ettermiddag. Hun har trolig fotografert stedet der brannen startet.

To skogbrannhelikoptre er nå satt inn i slokkingen i Vårlivarden. Samtidig arbeider 35 personer med etterslokking på bakken, opplyser brannvesenet i pressemeldinga.

10. mars la brann- og redningssjefen ned totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs i kommunene Stavanger, Sandnes, Time, Randaberg, Sola, Gjesdal, Klepp, Kvitsøy og Rennesøy.

<strong>STARTET TROLIG HER:</strong> Brannen startet etter alt og dømme på dette stedet, søndag klokka 17.30. Foto: Hanne Carine Jensen
STARTET TROLIG HER: Brannen startet etter alt og dømme på dette stedet, søndag klokka 17.30. Foto: Hanne Carine Jensen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer