Presidentvalget i USA:

Dette er «den andre Donald Trump». Han skal stemme på Hillary Clinton

Kreftlegen Donald L. Trump kommer ikke til å stemme på presidentkandidaten Donald J. Trump.

DONALD L. TRUMP: Han blir kalt «den andre Donald Trump» i USA og har ufrivillig blitt dratt inn i den amerikanske valgkampen. Nå tar han bladet fra munnen og avslører hvem han skal stemme på. Foto: Inova Medical Group
DONALD L. TRUMP: Han blir kalt «den andre Donald Trump» i USA og har ufrivillig blitt dratt inn i den amerikanske valgkampen. Nå tar han bladet fra munnen og avslører hvem han skal stemme på. Foto: Inova Medical GroupVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han blir kalt «Skip», men ikke bare fordi navnet hans har blitt noe vanskelig å bære det siste året.

Dette er nemlig «den andre Donald Trump».

Kreftlege i Virginia

Kreftlegen som driver et kreftinstitutt i Virginia for selskapet Inova Medical Group, heter Donald L. Trump, og har ved gjentatte anledninger blitt trukket inn i den amerikanske valgkampen - ufrivillig.

Han har tidligere gått ut og beskrevet vanskelighetene ved å dele navn med sin republikanske navnebror og presidentkandidat, Donald J. Trump, men har ikke ønsket å snakke politikk.

Før nå.

For nå tar Donald L. Trump bladet fra munnen og avslører at han kommer til å stemme på Hillary Clinton, skriver CNN.

- Usmakelig

- Jeg kommer til å stemme på Clinton, sier Trump til den amerikanske mediegiganten, og forklarer at han også stemte på USAs nåværende president Barack Obama.

- Fordi jeg liker hva de foreslår. Jeg liker den inkluderende, empatiske og progressive politikken de forfekter, legger doktor Donald til.

Så hva er galt med navnebroren Donald J. Trump, ifølge kreftlegen?

- Jeg finner Trumps teatralske personlighet og manglende politisk plattform usmakelig, i særdeleshet hans opprivende og fiendtlige retorikk som jeg mener ikke hører hjemme i den offentlige debatten.

Tolker smil som sympati

En av grunnene til at Donald L. Trump har nådd ut i offentligheten, i tillegg til navnet hans, er fordi han faktisk har møtt sin republikanske navnebror.

Holdningen til milliardær-republikaneren under møtet kunne kanskje ha blitt karakterisert som arrogant, forteller kreftlegen. Den nåværende president-kandidaten Trump var imidlertid på langt nær så «lite empatisk som han framstår nå», da navnebrødrene møttes, erindrer legen, ifølge CNN.

Nå som valgkampen går mot slutten, har imidlertid Trump-navnet blitt lettere å bære, forklarer kreftlegen. Mens han tidligere i valgkampen fikk all slags kommentarer slengt etter seg, har det stilnet i det siste.

- Når folk ser hva jeg heter nå hever de bare øyenbrynene eller smiler. Jeg velger å tolke det som sympati heller enn en fascinasjon for at jeg deler et navn med noen, sier han.