Skyting i Strasbourg

Dette er den antatte gjerningsmannen

Ifølge New York Times bekrefter fransk påtalemyndighet at skyteepisoden på julemarkedet i Strasbourg var et terrorangrep.

JAKTER: Fransk politi jakter Cherif Chekatt (29) etter terrorangrepet mot et julemarked i Strasbourg i går. Foto: Fransk politi/AP
JAKTER: Fransk politi jakter Cherif Chekatt (29) etter terrorangrepet mot et julemarked i Strasbourg i går. Foto: Fransk politi/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Fransk påtalemyndighet bekrefter at angrepet på julemarkedet i Strasbourg i går var et terrorangrep, ifølge New York Times. Fire personer er innbrakt av politiet. Det skal være den antatte gjerningsmannens foreldre samt to av hans brødre, ifølge Reuters.

29 år gamle Chérif Chekatt er antatt å stå bak skyteepisoden på julemarkedet i Strasbourg i. Det bekrefter statsadvokaten i Paris, Remy Heitz, på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Chekatt har tidligere vært i politiets søkelys, og har 27 dommer på seg i Frankrike, Tyskland og Sveits. Onsdag pågår det en stor politiaksjon på jakt etter han.

Godt kjent for politiet

Chekatt har tidligere vært i politiets søkelys for en rekke forbrytelser, og står oppført på en liste med om lag 26 0000 personer som kan være en trussel mot fransk nasjonal sikkerhet.

Han er ifølge nyhetskanalen BFM TV født i Strasbourg, og skulle blitt arrestert tidligere på dagen i går i sammenheng med et ran.

Han var ikke hjemme da politiet skulle pågripe ham.

Istedenfor er det antatt at han skal ha tatt seg inn på julemarkedet i Strasbourg og drept tre personer og skadd 13 stykker. Skytingen skal ha foregått i omtrent ti minutter, og det skal ha blitt løsnet en rekke skudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer