- Dette er den lykkelige familien Støre ødela

Khalid Skah holdt pressekonferanse i Marokko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| RABAT (Dagbladet): Khalid Skah, faren til barna som 19. juli i fjor rømte fra ham i Rabat, holdt i kveld en pressekonferanse på restauranten TGI Friday i den marrokanske byen.

Han ankom med følge av flere hjelpere. Han smiler før han setter seg for å holde pressekonferansen. Som sist gang holder han oppe plakater med bilder av barna sine.

- Dette er den lykkelige familien ødelagt av mr. Støre i det som er en norsk Watergate-skandale. Dette er en familie ødelagt av de som ikke følger menneskerettighetene, sa Skah før han satte seg.

Han kaller det en nødpressekonferanse for å redde to barn i en vanskelig situasjon i Norge, som er bortført av mafiametoder til Norge, hevder han.

- Jeg vil gratulere marokkanske regjeringen for deres ærlighet og respekt i denne saken, sier Skah.

- Støre har ansvaretHan slår hardt ned på norske myndigheter som han mener har bortført hans to mindreårige barn.

- Det er en skam det som har skjedd. Jeg er lei meg for det som har skjedd. Dette er ikke slik vi kjenner Norge og nordmenn, sier Skah.

Han mener saken dreier seg om to ting: 1. bortføringen av barna, slik han hevder. 2. Barnas beste.

- Jonas Gahr Støre må ta ansvaret for denne saken. Vi har en lov her i Marokko som må følges. Vi bor ikke i skogen og vi må ha respekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg ønsker en løsning og er åpen for dialog med norske myndigheter, sier han.

- Få barna til MarokkoHan påstår at at han ble angrepet i sitt eget hjem i Rabat av en norsk bevæpnet mann i tiden før barna rømte. Han mener, det han kaller en kommandokidnapping, ble utført på en brutal måte.

- Dere kaller ham «Petter», vi kaller ham «Rambo», sier han.

Han mener barna hadde det helt fint i Marokko og at de hadde gode liv her.

- Ville du protestert dersom barna dine ønsket å dra til Norge?

- Selvfølgelig ikke, men jeg må det i denne situasjonen. Jeg må det når det er mafialignende aksjoner som Norge står bak, svarte Skah.

Han mener han har beviser og bilder som underbygger hans påstander, og viste blant annet fram flere bilder av sine barn i Marokko.

- Se her. Dette er lykkelige barn. Jeg var fire uker i OL. Hvorfor rømte de ikke da? Når de uttaler seg til media, forteller norske myndigheter hva de skal si, hevder han.

Han mener barna hans er under kontroll av norske myndigheter og at alle påstander om voldsanklagene mot ham er manipulasjon og en unnskyldning for å skjule det han kaller en kidnapping.

- Jeg er en ansvarlig far som elsker barna mine. Få barna til Marokko og la oss får en rettferdig løsning for barna, sier Skah.

- Tull og tøys- Hans uttalelser må stå for hans egen regning, de er umulig å forholde seg til, sier Anne Cecilie Hopstocks advokat, Marte Svarstad Brodtkorb, til Dagbladet.

- Det er bare tull og tøys fra begynnelse til slutt. Han har jo snakket om at han skal komme med beviser hele tida, men de kommer jo ikke fordi alt bare er løgn, sier advokaten til Dagbladet.

Dagbladet oppdaterer saken fortløpende. Trykk F5 for siste oppdatering.

SpesialsoldaterNorske spesialsoldater var innblandet i rømningen. Norske og marokkanske myndigheter har de siste dagene ligget i en ordkrig om hva som egentlig har skjedd i saken.

- Jeg er sterkt bekymret og dypt skuffet. Dette var en fornærmelse mot Marokko, sa Marokkos utenriksminister Taieb Fassi Fihri til Dagbladet og norsk presse i går.

- Man kan ikke komme hit og drive med slik Zorro- og cowboyaktivitet, sier han.

Støre nekterNors UD avviser at de ble informert om en plan om å frigjøre barna der soldater inngikk.

- Jeg visste ikke noe om norske kommandosoldater før etter at barna var kommet til Norge, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet på telefon fra Moskva.

«Petter», som samarbeidet med Hopstock for å få barna til Norge, sa til TV 2 i går at UD fikk beskjed om at han var på vei til Marokko i juni i fjor.

— De ble informert da vi var i Spania om at vi var på vei, sa «Petter til TV 2».