Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er den nye konsern­sjefen i Kværner

Tidligere landslagsspiller Karl-Petter Løken er ansatt som ny konsernsjef for industriselskapet Kværner.

Foto: Tor Richardsen / Scanpix
Foto: Tor Richardsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding opplyser selskapet at han vil tiltre som konsernsjef i løpet av våren, etter at han har avsluttet sin nåværende jobb som leder for prosjektutvikling i oljeselskapet Lundin Norway.

–Vi er glade for at Løken vil overta roret. Han har en sterk forståelse av industrien, han kjenner Kværner også fra kundesiden, og han har bred erfaring med å utvikle lag som kan levere topp resultater, sier Kværner-styreformann Leif-Arne Langøy.

Løken (51) er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim. Siden 1991 har han hatt nøkkelstillinger innen olje- og gassindustrien i selskaper som Statoil, Aker Solutions og Lundin Norway.

I mange år var Løken parallelt med sin industrielle karriere også en fotballspiller på toppnivå i Norge og endte opp med 36 A-landskamper.

Han overtar for Jan Arve Haugan, som i februar sluttet i Kværner for å overta som toppsjef i da nyetablerte Aker Energy.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!