Dette er den nye Nav-reformen

Slik vil arbeidsministeren få navere ut i arbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) foreslo i dag omfattende endringer i velferdsordningene for å få folk «opp av kjellerstua og inn i arbeidslivet».

Dette er hovedpunktene i den nye Nav-reformen.

Midlertidig ansettelser I dag ble det klart at regjeringen går inn for det omdiskuterte forslaget med midlertidig ansettelser.

Regjeringen foreslår generell adgang til midlertidig ansettelse i inntil tolv måneder.

Eriksson understrekte imidlertid at den nye ordningen vil ha begrensninger. Regjeringen foreslår en karantene på 12 måneder for midlertidige ansettelser, slik at hvis en bedrift ikke ansetter en person som har gått i midlertidig ansettelse, så har de karantene på ett år for ansette nye midlertidig ansatte til å utføre de samme arbeidsoppgavene.

Forslaget om å mye opp reglene for midlertidige ansettelser, har møtt sterke protester fra fagforeningene. Parat skal tirsdag holde en aksjon og stoppe flytrafikken på landets største flyplasser.

- Hovedregelen er fast ansettelse, sier Eriksson.

I tillegg kommer det en kvote på ansettelsene, som sier at arbeidstakere ansatt på det generelle grunnlaget ikke kan omfatte mer enn 15 prosent av arbeidstakerne i virksomheten. Og det skal ikke være adgang til individuelle avtaler om gjennomsnittsberegning av arbeidstida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer