Dette er den nye LO-lederen

Hans-Christian Gabrielsen blir etter alle solemerker Gerd Kristiansens arvtager.

BEKREFTER KANDIDATUR: Hans-Christian Gabrielsen bekrefter at han stiller som lederkandidat i LO. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BEKREFTER KANDIDATUR: Hans-Christian Gabrielsen bekrefter at han stiller som lederkandidat i LO. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOs andre nestleder, Hans-Christian Gabrielsen, bekrefter at han er kandidat til toppvervet i organisasjonen, dersom LO-kongressen vil ha ham.

Gabrielsen tar dermed etter alle solemerker over når dagens LO-leder Gerd Kristiansen går av for aldersgrensen under LO-kongressen i mai, skriver VG.

Ifølge avisen er det ingen andre aktuelle kandidater, ettersom første nestleder Tor-Arne Solbakken også går av for aldersgrensen og leder Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor har varslet at hun ikke er kandidat.

Gabrielsen kommer fra LOs nest største forbund, Fellesforbundet, og der blir kandidaturet godt mottatt.

- Vi vil få en LO-leder som har gått gradene fra gølvet på Tofte cellulose og helt til topps i LO. Han er ønsket, og hele LO vil samle seg om Gabrielsen, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum. Også leder Mette Nord i Fagforbundet gir Gabrielsen godt skussmål.

- Han har gjort en meget god jobb siden han ble valgt inn i LOs ledelse i 2013 og er en god kandidat.

Hovedpersonen selv sier at det viktigste for LO i årene som kommer blir å bekjempe arbeidsledigheten.

- Tiltak må til og nye jobber skapes. Og det viktigste av alt er en omfattende og langvarig satsing for å få ungdommen utdannet slik at de har kompetanse til å gå inn i gode kvalitetsjobber.

(NTB)