Dette er den siktede ambulansekapreren i Oslo

Flere år preget av tung rus, biltyveri, ran, ulovlige våpen og vold. Straffedømt tosifret antall ganger.

LANG HISTORIKK: Dagbladets gjennomgang viser at mannen har et tosifret antall dommer på seg. Dommene omhandler vold, våpen, narkotika og vinningslovbrudd. Foto: Atle Silgjerd
LANG HISTORIKK: Dagbladets gjennomgang viser at mannen har et tosifret antall dommer på seg. Dommene omhandler vold, våpen, narkotika og vinningslovbrudd. Foto: Atle Silgjerd Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 30-åra er siktet for drapsforsøk etter at en ambulanse i ettermiddag ble kapret i Oslo. Under det politiet kaller en «gal manns ferd» gjennom Oslo, der politiet skjøt mot ambulansen for å stoppe den, skal mannen ha forsøkt å kjøre ned personer på fortauet.

Politiet fikk til slutt stoppet kapreren på Torshov i Oslo. I ambulansen ble det funnet store mengder narkotika, mens politiet har tatt beslag i to våpen: en hagle og en Uzi maskinpistol.

Mannen har en svært lang historikk på feil side av loven. Politiet sier også de er kjent med opplysninger om at han skal ha hatt en fortid i høyreekstreme miljøer, men sier det er for tidlig å si noe om motiv.

Rømte fra politiet

Tidligere dommer som Dagbladet har fått tilgang til, viser mannens lange straffehistorie. Siden midten av 2000-tallet har han frekventert jevnlig i norske rettssaler.

Bruk av narkotika, ulovlige våpen, biltyveri og vold er en gjenganger i dommene mot mannen i 30-åra.

Tirsdagens hendelse er på ingen måte første gang at mannen er i kontakt med politiet. Ifølge en dom fra Asker og Bærum tingrett mistet han i tillegg retten til å ha førerkort for alltid i 2017.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer