Waukesha-tragedien

Dette er den siktede

Rapper med langt rulleblad pekt ut som sjåføren.

PARADE: Fem er døde og 40 skadd i Waukesha i Wisconsin, melder Reuters klokka 07. 12 barn er blant de skadde, melder flere medier. Politiet har ennå ikke gått ut med alder på de omkomne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siktede etter massepåkjørselen i Waukesha i Wisconsin er Darrell E. Brooks (39). Det offentliggjør politiet på en pressekonferanse klokka 20 norsk tid.

Han blir siktet for fem tilfeller av overlagt drap, forteller politisjef Dan Thompson.

SIKTET: Darrell Brooks (39). Foto: Handout / Milwaukee County Sheriff's Office / AFP / NTB
SIKTET: Darrell Brooks (39). Foto: Handout / Milwaukee County Sheriff's Office / AFP / NTB Vis mer

- ID-kort funnet

Fem personer er døde og 48 skadd etter at en rød Ford-SUV braste gjennom sperringer og kjørte rett gjennom en juleparade i Milwaukee-forstaden søndag kveld. De døde er fra 52 til 81 år gamle. Det er snakk om fire kvinner og en mann.

- Jeg fikk akkuratt informasjon om at to av de 48 er barn, og de er i kritisk tilstand, sier politisjef Thompson.

Det var ifølge ham ikke noen politijakt i forkant av påkjørslene. En politibetjent avfyrte et skudd i forsøk på å stoppe bilføreren da han kjørte inn i paraden, men sluttet å skyte på grunn av faren for publikum. Føreren ble ikke skadd, tilføyer Thompson.

Kort tid etter ble Brooks pågrepet på en adresse i Milwaukee, etter at et ID-kort med navnet hans skal ha blitt funnet i en bil som svarte til den etterlyste Ford Escape-en. Han skal også ha hatt en Ford-nøkkel på seg under pågripelsen.

Motivet for påkjørslene er ikke kjent, og Brooks skal ikke ha noen kjent forbindelse til paraden. 39-åringen satt i natt i avhør, ifølge NBC.

Politiet opplyser at den siktede var involvert i husbråk før hendelsen, men forlot stedet før politiet ankom. De er sikre på at han handlet alene og det er ikke bevis for at dette var en terrorhendelse.

MED RØD SUV: Brooks som rapperen MathBoi Fly i en av sine videoer. Bilen skal være identisk med den som ble brukt under massepåkjørselen. Foto: MathBoi Fly / YouTube
MED RØD SUV: Brooks som rapperen MathBoi Fly i en av sine videoer. Bilen skal være identisk med den som ble brukt under massepåkjørselen. Foto: MathBoi Fly / YouTube Vis mer

Nylig løslatt

Brooks har ifølge nyhetsnettstedet Heavy.com et «svært langt» kriminelt rulleblad, som blant annet omfatter vold og narkotikabesittelse. Han har flere pågående saker, og ble løslatt mot kausjon fredag.

39-åringen er også rapper under navnet MathBoi Fly. Suksessen har hittil vært moderat, men etter at Brooks' identitet begynte å sirkulere på sosiale medier har seertallene skutt i været på videoene hans på YouTube - hvor de aller fleste har gitt «tommel ned».

I en av videoene figurerer også en rød Ford Escape - liknende den som ble brukt under massepåkjørselen.

På sosiale medier beskriver Brooks seg selv som blant annet rapper, «stoner», filosof og «det neste store i Midtvesten». Han hyller den avdøde basketspillleren Kobe Bryant.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer