Donald Trump og Russland

Dette er den tidligere MI6-agenten som skal stå bak Trump-rapporten

Ifølge britiske medier jobbet han som britisk spion i Moskva.

TRUMP: - Det er skammelig at informasjonen ble sluppet. Jeg så og leste informasjonen, det er alt falske nyheter, sa Donald Trump da han holdt pressekonferanse etter at nyheten om at Russland skal ha kompromitterende personlig informasjon om USAs kommende president Donald Trump ble lekket. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er 52 år gamle Christopher Steele som skal stå bak rapporten om Trumps forhold til Russland.

Opplysningene som framkommer av rapporten er ikke verifisert, og både Donald Trump og russiske myndigheter mener at alt er tull.

Sjef for den amerikanske etterretninstjenesten, James Clapper, har sagt at de ennå ikke har konkludert med om opplysningene er troverdige.

Gikk under jorda

I rapporten hevdes det blant annet at Russland skal ha forsøkt å bestikke Trump, at han har blitt tilbudt gunstige eiendomsavtaler i forbindelse med fotball-VM i Russland i 2018 og at russiske myndigheter skal sitte på video av den påtroppende presidentens omgang med prostituerte.

Christopher Steele gikk denne uka under jorda, like før navnet hans ble offentliggjort av medier i både Storbritannia og USA.

Ifølge The Telegraph er Steele bosatt i Surrey. Han forlot hjemmet sitt onsdag morgen, fordi han fryktet for sin egen sikkerhet

På det tidspunktet hadde flere medier skrevet at en pensjonert, britisk etterretningsagent sto bak rapporten, som ble laget på bestilling fra Trumps politiske motstandere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer