TØFFE MØTER:  USA ga klar beskjed om hva de mente under nattens FN-møte. Her sitter den russiske FN-ambassadøren Vitalij Tsjurkin (f.v), USAs FN-ambassadør, Rwanda`s FN-ambassadør, Eugene Richard Gasana, Storbritannias FN-ambassadør, Mark Lyall Grant og USAs FN-ambassadør, Samantha Power. Foto: AFP / NTB Scanpix.
TØFFE MØTER: USA ga klar beskjed om hva de mente under nattens FN-møte. Her sitter den russiske FN-ambassadøren Vitalij Tsjurkin (f.v), USAs FN-ambassadør, Rwanda`s FN-ambassadør, Eugene Richard Gasana, Storbritannias FN-ambassadør, Mark Lyall Grant og USAs FN-ambassadør, Samantha Power. Foto: AFP / NTB Scanpix.Vis mer

- Dette er den verste måten å skape ustabilitet på. Den ble koreografert av og i Russland

USA raser mot Russland, som nå spør om hjelp fra vesten for å bedre situasjonen i Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Omtrent klokka 02.00 i natt, norsk tid, var det et hastemøte I FN sikkerhetsråd i New York.

Det var Russlands utenriksminister Sergej Lavrov som kalte inn til møtet om den dramatiske situasjonen som akkurat nå er i Øst-Ukraina.

Det har vært flere massive og blodige sammenstøt mellom demonstranter på den prorussiske side og ukrainske sikkerhetsstyrker den siste tida.

Disse sammenstøtene har igjen tatt seg opp.

To verdener Ikke uforventet var det to steile fronter som sto mot hverandre på møtet. Russland mot - omtrent - resten av den vestlige verden.

- Dette er den verste måten å skape ustabilitet på. Den er helt og fullstendig skapt av mennesker. Den ble koreografert og skrevet av og i Russland, var USAs FN-ambassadør, Samantha Power`s, klare beskjed.

Den russiske FN-ambassadøren derimot, han la ansvaret over på de vestlige landene.

- Videre opptrapping må stanses, det har vært nok blodsutgytelser, sa ambassadør Vitalij Tsjurkin.

Flere personer har allerede blitt drept i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrkene SBU og pro-russiske væpnede menn. Flere personer har allerede blitt drept i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrkene SBU og pro-russiske væpnede menn.

Frykter invasjon Etter eskaleringingen i Øst-Ukraina er det flere som nå frykter at Russland vil invadere Ukraina fra øst.

- Vi kan ikke utelukke at dette er begynnelsen på en mer regelrett militær inngripen, en invasjon, fra russisk side, sier Gudrun Persson ved det svenske Forsvarets forskningsinstitutt (FOI), til nyhetsbyrået TT.

En rekke NATO-land har også uttrykt bekymring for at det kan ha vært planlagt.

Den norske utenriksministeren trekker likhetstegn til situasjonen før Russland annekterte Krimhalvøya for kort tid siden.

- Det minner dessverre veldig. Derfor sender vi et sterkt signal til Russland om å besinne seg, sier Brende til Dagbladet.