«Dette er det eneste du fortjener»

BODØ (Dagbladet): Like før Jørn-Are Andersen Sæle drepte Linn Charlott Nesblom skal han ha sagt følgende til sin eks-kjæreste: «Dette er det eneste du fortjener».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forklarte en 21 år gammel festdeltager som nettopp har vitnet i drapssaken mot Sæle i Salten herredsrett.

Utsagnet som 21-åringen hørte sekunder før drapet, stemmer bra med utsagnet fra et annet vitne - Ann Charlott Nilsen - som fortalte at hun mente å høre Sæle si «det eneste Linn fortjener».

Slag mot hodet

21-åringen var ute på badet da Sæle kom inn i leiligheten, og det første han så var Sæle over Daniel Mikkelborg i sofaen med øks i ene hånda og kniv i andre. Han så at Daniel ble slått i hodet både av den 17 år gamle voldstiltalte slektningen av Sæle - og av Sæle. Det samme har flere andre vitner fortalt.- Jørn-Are sa at vi skulle sitte i ro, for han hadde skytevåpen i bilen og kunne ta oss alle. Han begynte å krangle med Linn. Så sa han «dette er det eneste du fortjener» før han plutselig stakk henne.

Usikker

21-åringen måtte innrømme at han ikke så noen kniv, og at han trodde Sæle bare slo Linn. Han ble i retten også litt usikker på om han hørte Sæle si «dette er det eneste du fortjener» før eller etter at han stakk Linn.- Jørn-Are sa han hadde drept henne, men vi trodde han ikke. Han tok fram det tomme sliret til kniven og kastet det mot oss for å bevise hva han hadde gjort. Så dro han, forklarte 21-åringen.Han forklarte at det var 17-åringen som skal ha hatt øksa med seg inn, og at det skal ha vært han som slo Daniel Mikkelborg med øksa. Dette fikk ikke forsvarer Nils Aga til å rime med de tildigere vitneutsagnene der Sæle har blitt utpekt som den som tok fram øksa og slo med den.