Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er det nye byrådet

Byrådsleder Raymond Johansen gjør endring i antall byråder fra åtte til ni og justerer også byrådets ansvarsfordeling.

BYRÅD: Tirsdag la byrådsleder Raymond Johansen fram byrådserklæringen for perioden 2019-2023. Dette er de nye byrådene i Oslo. Reporter: Jørgen Gilbrant. Video: Jostein Sletten / Dagbladet
BYRÅD: Tirsdag la byrådsleder Raymond Johansen fram byrådserklæringen for perioden 2019-2023. Dette er de nye byrådene i Oslo. Reporter: Jørgen Gilbrant. Video: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

Byrådsleder Raymond Johansen gjør endring i antall byråder fra åtte til ni og justerer byrådets sammensetning og ansvarsfordeling, det skriver kommunen på egne nettsider.

I dag la byrådslederen fram byrådserklæringen for perioden 2019-2023.

Her er det nye byrådet i Oslo:

  • Byrådsleder Raymond Johansen (Ap)
  • Einar Wilhelmsen (MDG), byråd for finans
  • Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap
  • Omar Samy Gamal (SV), byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold
  • Robert Steen (Ap) fratrer som finansbyråd, og blir ny byråd for helse, eldre og innbyggertjenester.
  • Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for oppvekst og kunnskap
  • Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for kultur, idrett og frivillighet
  • Hanna Elise Marcussen (MDG), byråd for byutvikling

Tone Tellevik Dahl (Ap) fortsetter ikke som helsebyråd i Oslo. Hun har lang fartstid i Oslo-politikken, og var fra høsten 2015 til desember 2017 byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo. I desember 2017 overtok hun som byråd for helse, eldre og arbeid.

- Tre nye byråder

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) presenterte i går plattformen han sammen med MDG og SV skal styre Oslo etter de neste fire årene.

- I går la vi fram en ambisiøs og omfattende byrådserklæring med nye grep for å få flere i arbeid, for klimakutt, for læring i skolen og for omfordeling. I dag får vi inn tre nye byråder med kjærlighet til Oslo og tro på politikkens kraft, sier Raymond Johansen (Ap).

De tre nye byrådene er Einar Wilhelmsen (MDG), Victoria Marie Evensen (Ap), og Omar Samay Gamal (SV).

- Veldig stas

Lan Marie Berg fortsetter som miljø og samferdselbyråd i Oslo og blir dessuten nestleder i byrådet. Det var knyttet mye spenning til hvorvidt Berg, som en av de mest populære byrådene i Oslo, kom til å fortsette videre.

- Det er veldig stas å kunne gå på i vår andre periode og ikke minst med et styrka lag, sier Berg.

Hun understreker at det viktigste osloborgerne kommer til å merke blant annet er 100 kilometer med ny sykkelvei:

- Det skal også bli bedre å gå i byen, vi skal lage et snarveiprosjekt som gjør det lettere å gå på de snarveiene som vi vet at veldig mange bruker i dag, vi skal også få enda flere nullutslippsløsninger på anleggsplassene som gjør det stillere i byen, sier hun.

- Ikke redd for å styre

Einar Wilhelmsen, som blir ny finansråd, understreker overfor Dagbladet at han er trygg på at de skal klare å levere innen de neste fire åra.

- Jeg gleder meg til å sette i gang, sier han.

Med Einar Wilhelmsen som byråd for finans, blir MDG dermed sittende med finansbyrden i det nye byrådet:

- Det er helt åpenbart at MDG ikke er redd for å styre. Vi har vært med på å styre i fire år. Vårt mål er å føre en trygg og økonomisk forsvarlig politikk, sier han.

Fram til i sommer var det et tak på antall byråder i Oslo på åtte. Det fikk Johansen endret i sommer og det er nå ventet en økning. Arbeiderpartiet gjorde som kjent en elendig valg i hovedstaden - ned 12 prosentpoeng, mens både SV og MDG gikk kraftig fram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media