Viggo Kristiansen krever gjenopptakelse etter Baneheia-drapene:

Dette er det omstridte DNA-beviset

Gjenopptakelseskommisjonen vil ha en ny vurdering av det omstridte DNA-beviset som ligger til grunn for dommen mot Viggo Kristiansen.

NY VURDERING: Gjenopptakelseskommisjonen vil oppnevne en ny sakkyndig som skal vurdere DNA-beviset i Baneheia-saken på nytt. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

19. mai 2000: Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) badet i Baneheia i Kristiansand. To vitner, de siste som så jentene i live, fortalte siden at de dro fra stedet en gang mellom 18.45-18.50.

Etter en stor leteaksjon ble det to dager seinere funnet en bylt blodig tøy, og snart kom meldingen om likfunnet, rundt 40 meter unna stedet der klærne var funnet. Domstolene har i ettertid slått fast at de to jentene hadde blitt lokket med til et avsidesliggende sted der de ble voldtatt og drept.

Baneheia-saken rystet Norge og ble en mangeårig kamp for gjenopptakelse for en av de dømte: Viggo Kristiansen.

Sammen med Jan Helge Andersen ble Kristiansen dømt i saken. Politiet fant DNA på åstedet fra Andersen, som tilsto og har i dag sonet sin dom.

Andersen hevdet at Kristiansen hadde vært med på de grusomme handlingene. Sistnevnte ble dømt til 21 års forvaring med ti års minstetid og sitter fortsatt i fengsel.

Ny vurdering av DNA

Onsdag ble det klart at Gjenopptakelseskommisjonen, som tidligere har avvist Kristiansens tidligere forsøk på gjenopptakelse av saken, ønsker en ny vurdering av DNA-beviset i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer