TOK FARVEL: Hugo Chavez, gjenkjennelig antrukket i treningsdress, reiste 10. desember til Cuba for å bli kreftoperert. Siden har han ikke vist seg. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
TOK FARVEL: Hugo Chavez, gjenkjennelig antrukket i treningsdress, reiste 10. desember til Cuba for å bli kreftoperert. Siden har han ikke vist seg. Foto: REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Dette er det siste bildet av Hugo Chavez, tatt for seks uker siden

Det får presidentens motstandere til å reagere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste ukene har det vært mange rykter og få bekreftelser rundt helsetilstanden til Hugo Chavez, Venezuelas president.

Det er på det rene at 58-åringen har blitt kreftoperert - for fjerde gang - i den kubanske hovedstaden Havana, men det skal også ha oppstått komplikasjoner som følge av inngrepet.

I hjemlandet bedyrer støttespillerne at han er i god form, mens de politiske motstanderne uttrykker skepsis.

Møtte presidenten Disse bildene, tatt på flyplassen i Caracas 10. desember, er det siste folk har sett av ham.

- Kamerater, jeg kommer rett fra et møte med presienten. Vi fortalte vitser og lo, sier utenriksminister Elias Jaua for å berolige.

Det er ikke godt nok for motstanderne. Ifølge Reuters mener de at han bør opptre offentlig, om det er sånn at han kan møte og prate med statsråder.

Chavez-kronprins og visepresident Nicolas Maduro styrer landet i sjefens fravær, og han fastholder at presidentens helsetilstand er under bedring, og at han vil vende tilbake snart.

Signatur i avis Det eneste livstegnet folket har fra presidenten, er en signatur som ble trykket i ei avis. Chavez hadde underskrevet og godtatt utnevnelsen av Jaua som ny utenriksminister.

REISTE MED BARNEBARNA: Manuel og Jorge var med på flyet da presidentbestefaren dro til Havana. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
REISTE MED BARNEBARNA: Manuel og Jorge var med på flyet da presidentbestefaren dro til Havana. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

- Hvis presidenten kan skrive under på et dekret, da ber jeg ham også vise seg. Venezuela trenger en regjering som kan regjere, sier opposisjonsleder Henrique Capriles ifølge The Wall Street Journal.

Kreftoperasjonen 11. desember medførte komplikasjoner og innvendig blødning, og lille juleaften lå den mektige presidenten i respirator for å få hjelp til å puste etter en luftveisinfeksjon. Da fikk han operert inn en kanyle ned i luftrøret gjennom et hull på halsen.

Chávez fikk først påvist kreft i juni i 2011, og i fjor høst - da han ble gjenvalgt som president til år 2019 - sa han at han var helt frisk igjen etter cellegift- og strålebehandling.

Han vant presidentvalget med 55 prosent av stemmene.