Dette er dødselva som koker alt som faller i den levende

Stikk hånda i vannet og du pådrar deg alvorlig forbrenning.

TJUKKE HANSKER: Andrés Ruzo har selv forsket på det varme vannet i elva i Amazonas. Hans teknikk er å holde seg lavt, for balansens skyld. Sandaler og shorts er egentlig ikke perfekt påkledning, men den lokale sjamanen ba han bruke føttene som øyne. Så langt har han unngått uheldige besøk i vannet. Foto: Devlin Gandy
TJUKKE HANSKER: Andrés Ruzo har selv forsket på det varme vannet i elva i Amazonas. Hans teknikk er å holde seg lavt, for balansens skyld. Sandaler og shorts er egentlig ikke perfekt påkledning, men den lokale sjamanen ba han bruke føttene som øyne. Så langt har han unngått uheldige besøk i vannet. Foto: Devlin Gandy Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Andrés Ruzo var guttunge fikk han høre myten om den kokende elva av sin bestefar i Peru.

20 år etter fant amerikaneren selv den sagnomsuste elva dypt inne i Amazonas, etter en strabasiøs ferd langt inn i jungelen.

96 grader

Den kokende elva ligger langt inne i regnskogen, timesvis fra nærmeste bilvei. Bare det at vannet nesten er på kokepunket er et mysterium i seg selv. Vannet holder 96 grader celcius på det varmeste, på tross av at det er hele 700 kilometer til nærmeste aktive vulkan.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer