Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er Donald Trumps utenrikspolitikk

Mener Europa må bidra mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den republikanske amerikanske presidentkandidaten Donald Trump presenterte i kveld sine planer for ny amerikansk utenrikspolitikk dersom han blir valgt til president.

- Jeg vil utvikle en ny utenrikspolitikk som erstatter ideologi med strategi, og kaos med fred, sa Trump i sin tale i Washington DC i USA.

Han understreker at hans utenrikspolitikk først og fremst alltid skal kjempe for amerikanerens interesser, og er tydelig på at dette skal legge grunnlaget for enhver utenrikspolitisk beslutning han måtte stå ovenfor.

Trump kritiserer USAs allierte og mener disse landene bidrar for lite, noe han sier vil få store konsekvenser dersom han blir president.

• Se talen hans i videoen øverst i saken.

- Disse landene må bidra både økonomisk, politisk, og på menneskelige kostnader som utgjør en enorm sikkerhetsbyrde, sier han, og viser til at USA har brukt enorme summer på fly, missiler, skip og utstyr for å kunne forsvare både Europa og Asia.

Hele Norges coronakart