- Dette er drama

Venstre-nestor Odd Einar Dørum har ett håp for valgkvelden. At partiet hans kryper over sperregrensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er ikke himmel eller helvete, men dette er drama, sier tidligere partileder i Venstre Odd Einar Dørum til Dagbladet.

Partinestoren er en av de tidligst ankomne til Venstres valgvake i Det Norske Teateret i Kristian IVs gate i Oslo hvor de siste forberedelsene ennå pågår før massene velter inn.

Dørum vet godt hvor viktig det er for partiet å komme sg over sperregrensa og de magiske fire prosentene i oppslutning. To ganger har han sittet i en stortingsgruppe bestående av bare to personer, og det synes han partileder Trine Skei Grande skal få slippe de neste fire åra.

- Spent - Jeg er spent. Det er bare én bunnlinje, og det er sperregrensa. Alt annet er bonus, sier Odd Einar Dørum.

Valgvakelokalene er pyntet med store klaser av grønne ballonger med partilogo, og gjestene vil få servert gryterett, med eller uten kjøtt litt sinere i kveld.

Dørum mener Trine Skei Grande har gjort en fantastisk valgkamp.

- På TV2s måling mener folket at hun har gjort en bedre valgkamp en Siv Jensen som jo har gjort en god jobb for sitt parti. Grande har bygd seg opp til en spesiell posisjon, sier Dørum.

- Lite sannsynlig Han tør ikke ta seieren på forskudd, selv om det har sett bra ut for Venstre på målingene en stund.

- Det har sett pent ut, men det skal foreligge reelle tall først.

- Hvordan vil du feire hvis det går veien?

- Det blir på sparket. Man må improvisere i livets gode og dårlige stunder, sier Venstre-nestoren.

Dørum ønsker ikke å spekulere så mye i om det vil være mulig for Venstre å sitte i en regjering sammen med Frp.

- Vi skal snakke med alle, men jeg har sagt at det er lite snnsynlig med en borgelig firepartiregjering på grunn av politiske forskjeller, sier Odd Einar Dørum.

- Klok av skade Den magiske sperregrensa er det Abid Q. Raja er opptatt av også.

- Alt over sperregrensa er et godt valg for Venstre, slår han fast.

 

- Det har sett bra ut på målingene i langt tid, og jeg er naturlig optimist. Men jeg var optimist sist også, så klok av skade tar jeg ingenting for gitt før resultatene er på plass, sier han.

Raja er førstekandidat på venstres liste i Akershus og kan komme inn på Stortinget også hvis partiet havner under grensen.

- Jeg ser fram til å representere venstre. Det blir veldig spennende. Vi vet jo ikke om det blir en borgelig regjering og i så fall hvilken regjering det blir, sier Raja.