Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er drap

45-åringen som ble livstruende skadd i masseslagsmålet i Lillestrøm, ble i ettermiddag koblet fra respiratoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Advokat Abid Q. Raja var med familien til avdøde på Ullevål universitetssykehus da 45-åringen ble koblet fra respiratoren like før klokken 13 i dag.

Samtidig ble det i dag kjent at politiet kun vil sikte én av de 24 pågrepne etter lørdagens masseslagsmål. Den siktede 41-åringen møtte i Nedre Romerike tingrett med sin forsvarer, advokat Jan Schjatvet, og den siktede bar synlig preg av å deltatt i slåsskampene.

Fengslingsmøtet pågikk bak lukkede dører. Politiadvokat Tonje Tønder begjærte mannen varetektsfengslet for fire uker og det ble også utfallet av fengslingsmøtet i tingretten.

Mannens forsvarer Jan Scjatvet sier til Dagbladet.no at hans klient avventer om han vil godta varetektsfengslingen.

- Min klient har tatt betenkningstid, sier advokaten.

Schjatvet bekrefter at politiet har satt politivakt på familien til den siktede.

- Min klient har uttrykt frykt for hevnaksjoner, og jeg har fått bekreftet fra politiet at de har styrket sikkerheten rundt familien hans.

Reagerer på løslatelse

Advokat Raja sier at familien til avdøde 45-åringen reagerer sterkt på at politiet har besluttet å løslate de 23 andre som ble pågrepet like etter masseslagsmålet.

FORSVARER: 41-åringen ankom Nedre Romerike tingrett sammen med sin forsvarer Jan Schjatvet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FORSVARER: 41-åringen ankom Nedre Romerike tingrett sammen med sin forsvarer Jan Schjatvet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer


- Dette er drap. Familien mener det er overlagt drap, ettersom de hadde truet dem med drap samme dag. Nå vil politiet løslate selv de andre aktive voldsutøverne, som slo med balltrær i hodet på han som nå er død, sier Raja.
- Her står flere voldsutøvere og banker køller i hodet på folk til de dør. Å løslate dem nå er å kaste bensin på bålet, og kan fort tolkes som et signal om at familien må ordne opp i dette selv, raser Raja.

Politiet sa tidligere i dag at familien til 41-åringen som skal varetektsfengsles har fått politivakt.

- Ikke tatt alvorlig

Raja viser til at flere risikerer alvorlige siktelser i forbindelse med dødsfallet, og mener at det er en fare for at de kan samordne sine forklaringer dersom de blir løslatt. Han mener også at flere av personene har en sterk tilknytning til Afghanistan, og at det derfor også er en fare for at noen vil forsøke å forlate landet dersom de blir løslatt.

Ifølge advokaten fikk familien drapstrusler på SMS i forkant av masseslagsmålet. Men da to av sønnene møtte opp ved Romerike politidistrikt for å anmelde truslene, ble de ikke tatt på alvor.

- Politiet har gjort dårlig håndverk i denne saken. Sønnene til han som er død nå, dukket opp på politistasjonen fem timer før, men ble da blankt avvist av politiet.

- Nå har politidirektør Killengren innkalt alle politimestre til møte for å diskutere hvordan de skal komme gjengkriminalitet til livs. Og samtidig løslater politiet voldsutøvere som banker folk til døde med køller. Det er all grunn til å reagere med harme mot det, tordner avdokaten.

image: - Dette er drap
DREPT: 45-åringen ble i ettermiddag koblet fra respiratoren på Ullevål universitetssykehus.
DÅRLIG POLITIARBEID: Advokat Abid Q. Raja er sterkt kritisk til politiets håndtering.