Dette er drapsmennene

De som planla og de som gjennomførte aksjonen, mener afghansk etterretning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi støtter de tiltakene den pakistanske regjeringen iverksetter for å sikre fred og stabilitet i regionen, og støtter myndighetenes politikk i kampen mot terrorisme, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre, da han møtte Pakistans fungerende statsminister Mohammedmian Soomro i Islamabad.

Senere samme dag ble Støre og den norske delegasjonen selv offer for terrorismen. Åtte ble drept i angrepet på Hotell Serena, deriblant Dagbladets Carsten Thomassen.

Viste fram bildebevis

Amrullah Saleh, sjefen for den afghanske etterretningstjenesten, nærmest triumferte da han holdt pressekonferanse i går.

Der viste han fram bilder og videoopptak av Salahuddin. Den ene av terroristene som stormet inn i Hotell Serena, skjøt rundt seg i lobbyen før han tok seg videre til luksushotellets velværeavdeling. Der fortsatte han skytingen og drepte blant annet en filippinsk kvinne.

Etterretningssjefen viste også fram en selvmordsvideo som skal ha blitt beslaglagt under ransaking av et hus i Kabul. Videoen viste både Salahuddin og en av de andre terroristene, en mann ved navn Farouq.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer