- Dette er drøyt

Skogeierforbundets samarbeidspartnere mener Søgnens opptreden er grov.

SAMARBEIDER MED SKOGEIERFORBUNDET: Maren Esmark i WWF er skuffet over Svein Søgnens opptreden og forventer en beklagelse. 
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX .
SAMARBEIDER MED SKOGEIERFORBUNDET: Maren Esmark i WWF er skuffet over Svein Søgnens opptreden og forventer en beklagelse. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Norsk Skogeierforbunds samarbeidspartnere mener Svein Søgnen opptrer problematisk når han forfatter svarbrev for aktører i skogbransjen som ønsker å skjule miljøinformasjon, samtidig som han sitter i Klagenemnda for miljøinformasjon og opptrer som skogbrukets miljøvokter gjennom sin rolle i samarbeidet om Levende Skog-standarden.

Maren Esmark, leder for naturvernavdelingen i WWF-Norge, er rystet.

- Dette er drøyt. Det er et grovt tillitsbrudd og svært skuffende. Dette trodde vi ikke forekom, sier Esmark til Dagbladet.

- Skogbruket har tidligere ønsket å holde miljøkvaliteteter på eiendommene sine hemmelige, men vi synes vi har kunnet spore en viss bedring i det siste. Dette gir troverdigheten til norsk skogbruk en kraftig knekk, mener Esmark, som vil ta saken opp med Skogeierforbundet.

- Jeg håper de beklager, sier hun.

Grunnet svakhetene i Levende Skog, har WWF satt i gang arbeidet med å innføre den internasjonale FSC-standarden i Norge. Også her samarbeider de med Skogeierforbundet. Det vil de fortsette med, ifølge Esmark.

Presserepresentant i Klagenemnda for miljøinformasjon, Gunnar Bodahl-Johansen reagerer også på Svein Søgnens dobbeltrolle.

- Klagenemnda er partssammensatt og innenfor sine områder må man ha full anledning til å orientere om klagenemndas virksomhet. Men det er veldig problematisk dersom man blir saksbehandler i saker man seinere skal være med å avgjøre i nemnda. Det er å være dommer og forsvarer i en og samme sak. Her må man være veldig varsom, sier Bodahl-Johansen.

Nemdas leder, lagdommer Ragnhild Noer, sier til Dagbladet at saken skal opp på førstkommende møte i nemnda. Hun vil derfor ikke kommentere saken nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer