- Dette er dypt tragisk

Stavanger Frp holdt i kveld krisemøte.

PREGET:  Stavanger Frp holdt i kveld et ekstraordinært krisemøte i forbindelse med at Trond Birkedal er siktet for utuktig adferd mot en ung mann, og derfor har trukket seg fra alle verv i partiet. Fylkesleder i Rogaland, Terje Halleland, og lokallagsleder i Stavanger Frp, Marit Amundsen, holdt en kort pressekonferanse i ettekant av møtet. Foto: Trond Sørås/Dagbladet
PREGET: Stavanger Frp holdt i kveld et ekstraordinært krisemøte i forbindelse med at Trond Birkedal er siktet for utuktig adferd mot en ung mann, og derfor har trukket seg fra alle verv i partiet. Fylkesleder i Rogaland, Terje Halleland, og lokallagsleder i Stavanger Frp, Marit Amundsen, holdt en kort pressekonferanse i ettekant av møtet. Foto: Trond Sørås/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trond Birkedal trakk seg i går med øyeblikkelig virkning fra alle verv i Fremskrittspartiet, etter avsløringene om at han har blitt siktet for utuktig adferd mot en ung mann.

Stavanger Frp holdt i kveld et krisemøte bak lukkede dører. Her ble det gitt dispensasjon fra partiets reglement for å holde nytt nominasjonsmøte allerede neste mandag. Birkedal ble i fjor valgt til listetopp og ordførerkandidat i kommunen, og nå må han erstattes.

- Valget vil bli gjennomført neste mandag på Victoria hotell. Vi må improvisere litt, slik at innkalling til møtet går ut i kveld, og fristen for å oppnevne kandidater blir satt til klokka 19 førstkommende lørdag, sier fylkesleder i Rogaland Frp, Terje Halleland, til Dagbladet.

- Tragisk Han ønsker ikke å kommentere reaksjoner internt i partiet i forbindelse med siktelsen av Birkedal.

- Dette er dypt tragisk, men vi velger å avstå å kommentere det som går på person og den omtalte saken, sier Halleland.

Halleland sier han håper velgerne vil klare å skille mellom parti og person. Han tror ikke det vil ha noen innvirkning på partiets oppslutning.

- Jeg tror vi klarer å skyve dette vekk i forhold til vår politikk. Jeg regner med at vi klarer å snu dette, og få debatten på rett spor, sier Halleland. 

Stavanger Frp vil følge sine utarbeide strategier, og Halleland sier ingen planer kommer til å bli forandret som følge av denne saken.

- Preget Trond Birkedal samtykket i dag til fengsling i to uker med brev- og besøksforbud, og har sittet i avhør i løpet av dagen. Hans advokat Arvid Sjødin sier at siktelsen har gått kraftig inn på politikeren.

- Enhver som er siktet i en sånn sak vil være preget av det, men han står støtt, sier Birkedals forsvarer, Arvid Sjødin, til Dagbladet.

Saken begynte å rulle da en nå 19 år gammel mann anmeldte Birkedal til politiet. I går kveld sa Birkedal fra seg alle verv i partiet, etter at Dagbladet i går ettermiddag kunne melde om etterforskningen av og ransakingen mot toppolitikerens bolig som ble gjennomført søndag kveld. 

- Vi har i dag avhørt, og vil fortsette avhør, av flere mulige fornærmede i saken. Mistanken mot Birkedal er styrket, sier politiadvokat Fredrik Soma til Dagbladet.

En ny siktelse vil bli klar i morgen. I boligen til Birkedal ble det gjort beslag av blant annet videoutstyr, som skal ha vært brukt til filming av gjester i Birkedals boblebad.