- Dette er dypt urettferdig

Hells Angels-talsmann Rune «Supern» Olsgaard står selv uten bolig etter politiets beslag av klubbhovedkvarteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bevæpnet politi fulgt av etterforskere, kriminalteknikere og narkohund slo klokka ti i dag til mot Hells Angels-hovedkvarteret på Alnabru i Oslo.

Samtidig er hele bygningen beslaglagt. Den offisielle begrunnelsen er at «HA-borgen» på bakgrunn av tidligere våpenbeslag skal inndras staten fordi den er brukt til kriminell virksomhet.

Hells Angels-talsmann Rune «Supern» Olsgaard - som selv har klubblokalet som bostedsadresse - ankom i ettermiddag Strømsveien for å ta politiets arbeid i nærmere øyesyn. Han mener hele aksjonen er uhjemlet og at politimannskapene har «sparket ned dører og ødelagt masse ting» helt unødvendig.

- Dette skal visstnok være en sak mot Capitol Eiendom AS, der jeg er styreleder. Men vi har vært i kontakt med John Christian Elden, eiendomsselskapets advokat, som sier dette bare er vissvass og tull basert på feil lovanvendelse, sier Olsgaard.

- De får bare sjekke Han sier politiaksjonen og inndragelsen vil bli prøvd rettslig.

- Vi kommer til å gå til sak mot Oslo politidistrikt, sier HA-talsmannen.

Han mener dialoglinjen oslopolitiet så langt har hatt med mc-klubben nå er brutt, og at aksjonen er ren trakassering som følge av Politidirektoratets handlingsplan mot mc-gjengene.

- Dette med at de skal gjøre det mest mulig utrivelig å være med i motorsykkelklubb har pågått i to år nå. Det er helt uforholdsmessig å beslaglegge en bygning. Dette er et nytt overtramp av myndighetene. Det er dypt urettferdig at de tøyer og bryter norsk lov for å hindre rekruttering til miljøet. Dessuten er det det stikk motsatte som skjer, vi får bare mer støtte av dette, sier Olsgaard.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han trodde først den væpnede politiaksjonen skjedde på grunn av den pågående skattesaken mot eiendomsselskapet.

- Vi fikk nylig bokettersyn ti år bakover i tid og ble ilagt straffeskatt på én million kroner fordi vi skal ha tatt for lite leie av oss sjøl, altså en slags omvendt hvitvasking. Skatteadvokatene sier at de aldri har hørt om noe lignende, sier Olsgaard til Dagbladet.

Knyttes til mafiasak Men talsmannen tror også  dagens tilslag kan knyttes til ankesaken mot flere HA-medlemmer i Tromsø, som i tingretten i juni ble dømt etter «mafiaparagrafen» for befatning med hasj- og metamfetamin-leveranser.

- Jeg har hørt at forsvarerne i den saken har bedt om befaring her for å motbevise påstander om klubben, så jeg setter det i forbindelse med det, sier Olsgaard til Dagbladet.

- Kriminalteknikerne fra politiet jobber her i bygget nå, er du redd for hva de kan finne?

- De får bare se gjennom huset. Vi har hatt oppvask i klubben om dette med våpen, så slike beslag skjer aldri igjen, sier Olsgaard.

Han sier han og flere andre medlemmer nå trolig må ta inn på hotell - og sende regninga til staten.

- Jeg har jo bodd her siden 1997 og står nå uten bolig, jeg vet ikke hva vi skal gjøre nå, jeg, sier «Supern» til Dagbladet.

Våpenbeslag Sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas, forteller at dagens aksjon kommer som en følge av våpenbeslag politiet gjorde i hovedkvarteret i februar 2010 og januar 2011. I den første aksjonen ble det funnet fire ulovlige våpen. Under aksjonen i 2011 inndro politiet elleve ulovlige våpen.

- Det er det som er bakgrunnen for aksjonen. Som følge av de våpenbeslagene, er det tatt ut tiltale av Oslo statsadvokatembete. Når det har blitt tatt ut beslutning om tiltale av påtalemyndighetene, gjennomfører vi denne aksjonen med tanke på inndragning, sier Aas til Dagbladet.

- Overivrig handling John Christian Elden representerer huseieren Capitol Eiendom AS og er oppnevnt som offentlig forsvarer for Hells Angels i forbindelse med eiendomsbeslaget.

- Dette virker som en veldig overivrig handling av påtalemyndigheten. De prøvde på det samme i 2011, men fikk avslag i retten. Det er derfor rart at de prøver seg igjen uten at det har skjedd noe nytt. Jeg har aldri hørt om beslag i et hus før, så her prøver noen å være kreative, sier Elden til Dagbladet.

SAUMFARTE OMRÅDET: Kriminalteknikerne gjennomdokumenterte Hells Angels'-eiendommen og gjorde blant annet søk med narkohund. Foto: TORBJØRN BERG
SAUMFARTE OMRÅDET: Kriminalteknikerne gjennomdokumenterte Hells Angels'-eiendommen og gjorde blant annet søk med narkohund. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer